CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Postbachelor Assetmanagement voor de Openbare Ruimte

 • Productgroep: Cursus
 • Duur: 1 jaar - start 5 of 12 oktober 2021
 • Thema: Beeldkwaliteit, iAMPro, IMBOR, Wegbeheer

Assetmanagement is het optimaal en systematisch beheren van fysieke bedrijfsmiddelen ofwel assets. Ook voor het beheren van assets in de openbare ruimte komt professioneel assetmanagement steeds meer in beeld. Maatschappelijke ontwikkelingen en de komst van nieuwe normen stellen eisen aan de organisatie, haar processen en de mensen, die verantwoordelijk zijn voor het beheer van assets.

> DOWNLOAD BROCHURE POSTBACHELOR

En dat is de reden dat Avans+ en CROW de handen in elkaar geslagen hebben om de Postbachelor Assetmanagement voor de Openbare Ruimte te ontwikkelen. Met aandacht voor de inhoud van assetmanagement vanuit CROW en andere aspecten, zoals bedrijfskundige en organisatorische, die van belang zijn om assetmanagement te kunnen gebruiken in je organisatie vanuit Avans+. Na het succesvol doorlopen van de opleiding wordt je beloond met het postbachelor-diploma Assetmanagement Openbare Ruimte. Een unieke samenwerking tussen twee kennisorganisaties met hun wortels in de wereld van de (decentrale) overheden.

We starten op 5 oktober 2021 in Utrecht en op 12 oktober 2021 in Breda.

 
€ 7.450,00
excl. % btw
U kunt zich via deze pagina inschrijven.
 • Na het volgen van de opleiding bezit u een breed scala aan handvatten en theoretische kaders, waardoor u uw werkzaamheden beter vorm kunt geven. Via de eindproducten van de verschillende modulen heeft u reeds concrete en onderbouwde plannen voor de verbetering van het assetmanagementproces en –systeem van uw eigen organisatie. Ook kunt u zelfstandig (strategische) assetmanagementplannen en verder beleid rond assetmanagement uitwerken, onderbouwen en verdedigen. Daarbij heeft u ook oog voor bestuurlijke aspecten, de organisatorische inbedding, noodzakelijke veranderprocessen en maakt u uw eigen verantwoordelijkheid daarin waar.

  De opleiding Assetmanagement duurt 1 jaar. De bijeenkomsten vinden één keer per twee weken plaats in de ochtend en middag. Naast de bijeenkomsten moet er rekening worden gehouden met circa 10 uur per week zelfstudie.

  Heeft u nog vragen?

  Heeft u vragen over deze opleiding Assetmanagement voor de openbare ruimte? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 02.

  • Begrip en inzicht in de basis begrippen van assetmanagement.
  • Risicodenken en het in kaart brengen van de risico’s.
  • Welke systemen en processen zijn er nodig voor een goed databeheer en daaruit te genereren informatie ten behoeve van effectief assetbeheer.
  • Optimaal lifecyclemanagement en hoe dit kan worden vertaald naar concreet beleid, tactieken voor de aanschaf, de bedrijfsvoering, het onderhoud, de vervanging en een overkoepelend lange termijnplan van de assets.
  • De wijze waarop beleidsontwikkeling en –realisatie tot stand komt en werkt;
  •  hoe de rollen van en verantwoordelijkheden tussen bestuurders en ambtenaren verdeeld zijn bij de besluitvorming.
  • Persoonlijke vaardigheden die van belang zijn om als professional succesvol te functioneren.

  Meer informatie over het programma en praktische informatie vindt u op de website van AVANS+.
 • Professionals met een bachelor werk- en denkniveau en een aantal jaren werkervaring, die de capaciteit en ambitie hebben om zich nieuwe aspecten en ontwikkelingen in assetmanagement eigen te maken. De opleiding richt zich bewust op de beheerders van objecten van overheden en overheidsinstanties, welke zich hoofdzakelijk in de openbare ruimte bevinden.
 • Vragen over de Postbachelor Assetmanagement voor de Openbare Ruimte kun je stellen aan Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 02.
Cursussen
ma t/m vrij 08.00 uur tot 16.30 uur

Beheerder terug in de schoolbanken: ‘Waardevol en direct toepasbaar’.

In oktober 2019 begon de eerste groep aan de post-HBO Assetmanagement. Daarmee werd de droom van CROW en de stuurgroep van iAMPro werkelijkheid: assetmanagement naar een hoger niveau brengen. Benieuwd naar de bevindingen van Frank Maurits, één van de deelnemers aan de opleiding?CROW cursussen online en/of op locatie​
CROW geeft weer cursussen. Geheel volgens de RIVM-richtlijnen en in groepen van maximaal 15 personen is het dus weer mogelijk om je kennis bij te spijkeren. Meer weten over de richtlijnen en mogelijkheden? 

Scroll naar boven