CROW Academie: vanaf 10 mei weer cursussen op locatie. Lees meer

Gerelateerd


‘Het helpt de goede vragen te stellen’

Als je binnen je eigen gemeente assetmanagement op de kaart wil zetten, moet je goed beslagen ter ijs komen. Dat is precies wat Nils Eekels, beheerder openbare verlichting bij de gemeente Woerden, dacht voordat hij begon aan de Post-HBO opleiding Assetmanagement van CROW en Avans+. De opleiding rondde hij eind 2020 geslaagd af. “We praten veel met elkaar als beheerders, maar bij grotere vraagstukken waren die eigenlijk van niemand. ‘We moeten er wel wat mee’ maar het was van niemand. Deze moeten bij een integrale rol belegd worden, dat is waar de assetmanager komt kijken.”

Post-HBO bachelor Assetmanagement voor de Openbare Ruimte

 • Productgroep: Cursus
 • Duur: 1 jaar - start 5 of 12 oktober 2021
 • Thema: Beeldkwaliteit, iAMPro, IMBOR, Wegbeheer

Assetmanagement is het optimaal en systematisch beheren van fysieke bedrijfsmiddelen ofwel assets. Ook voor het beheren van assets in de openbare ruimte komt professioneel assetmanagement steeds meer in beeld. Maatschappelijke ontwikkelingen en de komst van nieuwe normen stellen eisen aan de organisatie, haar processen en de mensen, die verantwoordelijk zijn voor het beheer van assets. Dat is de reden dat Avans+ en CROW de handen in elkaar geslagen hebben om de Post-HBO bachelor Assetmanagement voor de Openbare Ruimte te ontwikkelen.

> DOWNLOAD BROCHURE POSTBACHELOR

We starten op 5 oktober 2021 in Utrecht en op 12 oktober 2021 in Breda.

 
€ 7.450,00
excl. % btw
U kunt zich via deze pagina inschrijven.
 • Met aandacht voor de inhoud van assetmanagement vanuit CROW en andere aspecten, zoals bedrijfskundige en organisatorische, die van belang zijn om assetmanagement te kunnen gebruiken in je organisatie vanuit Avans+. Een unieke samenwerking tussen twee kennisorganisaties met hun wortels in de wereld van de (decentrale) overheden. Na het succesvol doorlopen van de opleiding wordt je beloond met het Post-HBO bachelor-diploma Assetmanagement Openbare Ruimte.

  Wat kun je na de opleiding

  Na het volgen van de opleiding bezit je een breed scala aan handvatten en theoretische kaders, waardoor je jouw werkzaamheden beter vorm kunt geven. Via de eindproducten van de verschillende modulen heb je reeds concrete en onderbouwde plannen voor de verbetering van het assetmanagementproces en –systeem van uw eigen organisatie. Ook kun je zelfstandig (strategische) assetmanagementplannen en verder beleid rond assetmanagement uitwerken, onderbouwen en verdedigen. Daarbij heb je ook oog voor bestuurlijke aspecten, de organisatorische inbedding, noodzakelijke veranderprocessen en maak je jouw eigen verantwoordelijkheid daarin waar.

  Voor wie interessant

  Professionals met een bachelor werk- en denkniveau en een aantal jaren werkervaring, die de capaciteit en ambitie hebben om zich nieuwe aspecten en ontwikkelingen in assetmanagement eigen te maken. De opleiding richt zich bewust op de beheerders van objecten van overheden en overheidsinstanties, welke zich hoofdzakelijk in de openbare ruimte bevinden.

  Praktische informatie

  De opleiding Post-HBO bachelor Assetmanagement duurt 1 jaar. De bijeenkomsten vinden één keer per twee weken plaats in de ochtend en middag. Naast de bijeenkomsten moet er rekening worden gehouden met circa 10 uur per week zelfstudie.

  Heeft u nog vragen?

  Heb je vragen over deze Post-HBO bacheloropleiding Assetmanagement voor de openbare ruimte? Of wil je advies bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 02.

  • Begrip en inzicht in de basis begrippen van assetmanagement.
  • Risicodenken en het in kaart brengen van de risico’s.
  • Welke systemen en processen zijn er nodig voor een goed databeheer en daaruit te genereren informatie ten behoeve van effectief assetbeheer.
  • Optimaal lifecyclemanagement en hoe dit kan worden vertaald naar concreet beleid, tactieken voor de aanschaf, de bedrijfsvoering, het onderhoud, de vervanging en een overkoepelend lange termijnplan van de assets.
  • De wijze waarop beleidsontwikkeling en –realisatie tot stand komt en werkt;
  •  hoe de rollen van en verantwoordelijkheden tussen bestuurders en ambtenaren verdeeld zijn bij de besluitvorming.
  • Persoonlijke vaardigheden die van belang zijn om als professional succesvol te functioneren.

  Meer informatie over het programma en praktische informatie vind je op de website van AVANS+.
 • CROW en AVANS+ hebben enkele deelnemers van de Postbachelor Assetmanagement bevraagd over hun ervaringen met de opleiding. 

 • Vragen over de Postbachelor Assetmanagement voor de Openbare Ruimte kun je stellen aan Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 02.
Cursussen
ma t/m vrij 08.00 uur tot 16.30 uur

Beheerder terug in de schoolbanken: ‘Waardevol en direct toepasbaar’.

In oktober 2019 begon de eerste groep aan de post-HBO Assetmanagement. Daarmee werd de droom van CROW en de stuurgroep van iAMPro werkelijkheid: assetmanagement naar een hoger niveau brengen. Benieuwd naar de bevindingen van Frank Maurits, één van de deelnemers aan de opleiding?CROW cursussen online en/of op locatie​
CROW geeft weer cursussen. Geheel volgens de RIVM-richtlijnen en in groepen van maximaal 15 personen is het dus weer mogelijk om je kennis bij te spijkeren. Meer weten over de richtlijnen en mogelijkheden? 

Scroll naar boven