Opleiding Visueel Inspecteur Wegen - theorie-examen

  • Productgroep: Opleiding
  • Vakgebied(en): Infrastructuur

Bent u in de praktijk al Visueel Inspecteur Wegen en beschikt u over kennis van de CROW-systematiek voor visuele weginspectie? Doe dan het theorie-examen Visueel Inspecteur Wegen (VIW). U heeft daarmee een streepje voor bij uw opdrachtgevers. Dit theorie-examen is de eerste van twee stappen om het diploma te halen. Slaagt u voor het examen, dan heeft u toegang tot het praktijkexamen (zie: Opleiding Visueel Inspecteur: praktijkexamen). Slaagt u ook voor het praktijkexamen? Dan heeft u recht op het diploma Visueel Inspecteur Wegen.

Prijs per stuk: € 450,00

Excl. 21% BTW

27-09-2017, Van der Valk Hotel Veenendaal

Na het afronding van de opleiding kunt u:

  • Definities van schade voor asfalt, elementen en beton benoemen
  • Aspecten benoemen om een visuele inspectie veilig uit te voeren
  • Verschillende schades onderscheiden
  • Ernst/omvangklassen per schade onderscheiden
  • Omvang van schadebeelden naar de juiste omvangklassen omrekenen
  • Noodzaak van klein onderhoud per schade vaststellen

Voor wie is het theorie-examen?

Dit theorie-examen is voor iedereen die al als Visueel Inspecteur Wegen werkt en beschikt over de kennis van de CROW-systematiek voor visuele weginspectie. Een vooropleiding op mbo-2-niveau is gewenst.

Praktische informatie

 

Programma en inhoud

Het theorie-examen is schriftelijk en bestaat uit meerkeuzevragen en open vragen. Het examen vindt plaats in de ochtend op een locatie in Ede. Om het examen te kunnen doen, moet u bekend zijn met de inhoud van CROW-publicatie 146a 'Handboek Visuele inspectie' en CROW-publicatie 146b 'Handleiding Globale Visuele Inspectie'. Heeft u weinig voorkennis om het examen af te leggen? Dan kunt u beter de opleiding ´Visueel Inspecteur Wegen theoriegedeelte inclusief theorie-examen´ volgen.
 

Inschrijven voor het examen

Vragen?

Simone Magendans

Medewerker Service & Realisatie

Bel of mail met