CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Module Stedenbouw

 • Productgroep: Cursus
 • Thema: Mobiliteit en ruimte, Ontwerp en inrichting

Bloemkoolwijken, woonerven en VINEX wijken: karakteristieken van wijken die in hoge mate bepalen hoe het verkeer zich afwikkelt en waar geparkeerd wordt. In deze module nemen we u mee door de Nederlandse stedenbouw van de 20e eeuw tot nu, waarbij uiteraard ook recente ontwikkelingen aan bod komen. U leert welke invloed maatschappelijke ontwikkelingen hebben (gehad) op de ruimtelijke ordening en stedenbouw in Nederland.

 
€ 1.100,00
excl. % btw
U kunt zich via deze pagina inschrijven.
 • Binnen deze module wordt u een inleiding gegeven op het thema stedenbouw en werkt u aan uw schetsvaardigheid. U wordt een beeld geschetst van het ontstaan van het vakgebied van de stedenbouw en de belangrijkste ontwikkelingen in de laatste eeuw. In deze historische verkenning zal ingegaan worden op de relatie tussen verkeer en stedenbouw. Van de deelnemer wordt gevraagd de aangeboden kennis toe te passen in de dagelijkse woonomgeving. Hij/zij gaat de stedenbouwkundige karakteristiek van een naoorlogse wijk analyseren in woord en beeld (deels huiswerk). Daarnaast werkt de deelnemer tijdens een tweetal colleges aan het onderdeel schetsvaardigheid. U werkt onder begeleiding van de docent een aantal opdrachten uit.

  Na afloop van dit vak bent u in staat om

  • voorbeelden van de invloed van maatschappelijke ontwikkelingen op de Nederlandse stedenbouw en ruimtelijke ordening te noemen;
  • ingrepen in de stedelijke omgeving te begrijpen in het perspectief van de ontwikkeling van de Nederlandse stedenbouw;
  • de stadsplattegrond en de bebouwingsstructuur van wijken te herkennen naar tijdsbeeld;
  • voorbeelden van de wederzijdse beïnvloeding van verkeer en stedenbouw te noemen;
  • op een snelle en nette manier verkeerskundige maatregelen te schetsen en te beschrijven;
  • verbeeldend ontwerpkeuzes te onderbouwen.

   

  Praktische informatie

  • Deze module bestaat uit 3 dagdelen van elk 3 uur en wordt afgesloten met een portfolio.
  • De module wordt weer aangeboden in het voorjaar van 2020. 


  Deze cursus is een samenwerking tussen Kennisplatform CROW en NOVI Verkeersacademie. Alle informatie vindt u op de website van NOVI Verkeersacademie. De cursus kan los gevolgd worden of als module van de opleiding verkeerskunde. Heeft u acht modules van deze opleiding met goed resultaat gevolgd? Dan ontvangt u het CROW/NOVI Diploma Verkeerskunde.

 • Alle informatie over Cursus Stedenbouw (inhoud, cursusdatum en locatie) leest u op de website van de NOVI Verkeersacademie. Direct inschrijven? Gebruik dit formulier.

 • Overige cursussen en opleidingen op het gebied van verkeer en vervoer:
  Heeft u een vraag over een cursus of opleiding? Onze cursusadministratie helpt u graag verder. Bel 0318 - 69 98 88 of e-mail naar cursus@crow.nl.
   
Cursussen
ma t/m vrij 08.00 uur tot 16.30 uur
Samenwerking
 
NieuwsberichtCROW cursussen online en/of op locatie​
CROW geeft weer cursussen. Geheel volgens de RIVM-richtlijnen en in groepen van maximaal 15 personen is het dus weer mogelijk om je kennis bij te spijkeren. Meer weten over de richtlijnen en mogelijkheden? 

Scroll naar boven