Basiscriteria in de praktijk - Handboek wegontwerp (incompany) Kennis voor ontwerp, inrichting, beleid en toezicht

 • Productgroep: Incompany
 • Vakgebied(en): Verkeer en Vervoer

De CROW-publicatie 'Handboek wegontwerp' bevat kennis en richtlijnen voor het ontwerp van wegen. Hoe past u deze kennis toe in de praktijk? Wat zijn aandachtspunten? Wat zijn valkuilen? De cursus bestaat uit vier cursussen van een cursusdag. Volg alle vier cursussen of kies specifiek voor de cursus waarover u kennis wil vergroten. Met de cursus 'Basiscriteria in de praktijk' vergroot of verfrist u kennis over de basis ontwerpelementen.

Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan bij een van onze relatiemanagers of stuur een e-mail naar cursus@crow.nl. U kunt ook contact opnemen met onze klantenservice: (0318) 69 53 15.

Momenteel zijn er geen beschikbare data

Wat leert u van deze cursus?

 • Kennis van de basis ontwerpelementen
 • Kennis van richtlijnen uit Handboek wegontwerp
 • Oefenen in wegontwerp op verschillende detailniveaus

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is voor iedereen die zich bezighoudt met het ontwerp van wegen en/of die in de planfase betrokken is bij tracéstudies en wegontwerp. Een vooropleiding op mbo niveau 4 is gewenst.

Kennisbundel: alle kennis in één

Bij inschrijving voor deze cursus ontvangt u tevens 6 maanden toegang tot de Online Kennismodule Wegontwerp buiten de bebouwde kom (met daarin opgenomen Handboek wegontwerp 2013). Lees verder over Kennisbundels.

Praktische informatie

 • Vorm: klassikale cursus
 • Duur: 1 dag van 09.30 – 16.30 uur
 • Prijzen zijn inclusief online cursusmateriaal, lunch en certificaat
 • Circa 2 weken voorafgaand aan de opleiding of cursus ontvangt u de presentatie met dia’s via Mijn CROW. U kunt deze downloaden en:zelf uitprinten en meenemen naar de opleiding (als u prijs stelt op een papieren versie van het lesmateriaal), of op uw eigen e-device meenemen naar de opleiding. De presentatie is verpakt in een bewerkbaar pdf formaat waarin u aantekeningen kunt maken.
 • Ongeveer 2 weken voorafgaand aan de opleiding krijgt u toegang tot de Online Kennismodule Wegontwerp buiten de bebouwde kom. Wij raden u aan om deze voorafgaand aan de opleiding al globaal door te nemen. U krijgt in totaal 6 maanden toegang tot de kennismodule, zodat u deze na de opleiding ook nog kunt gebruiken.
 • Indien mogelijk: zelf meenemen: laptop of tablet
 • Algemene leveringsvoorwaarden van CROW

Programma en inhoud

De cursus is voorzien van de meest actuele kennis uit Handboek wegontwerp - Basiscriteria. De inhoud van de cursus is gericht op ontwerp en beleid. Wegontwerpers, verkeerskundigen en verkeerstechnici krijgen gereedschap aangereikt voor het ontwerpen van wegen. Beleidsmedewerkers, planstudiefunctionarissen en projectleiders krijgen inzicht in randvoorwaarden van wegontwerp. U ontvangt een certificaat van deelname.

Onderwerpen van de cursus

 • Ontwerp van wegen buiten de bebouwde kom (autosnelwegen buiten beschouwing gelaten)
 • Inzicht in ontwikkelingen zoals: herkenbaarheidskenmerken en veilige inrichting bermen
 • Inzicht en kennis over het ontwerp- en communicatieproces

Cursusvorm en -methodiek 

Bekijk de onderstaande korte video voor een indruk van de sfeer en wijze van lesgeven: 

Korting bij volgen alle cursussen

Wilt u in de breedte uw kennis over het ontwerp van wegen vergroten of verfrissen? Meldt u dan in één keer aan voor alle vier de cursussen Handboek wegontwerp. Op de factuur van elke cursus wordt € 25,- in mindering gebracht. Dat betekent in totaal een voordeel van € 100,- (exclusief btw). Overzicht cursussen:
 

Kies uw datum en locatie

Cursist aan het woord:

'De kennis uit deze cursus is zowel van belang voor ontwerper als voor toetser.'

Organisatie: gemeente Ridderkerk
Cursist: Ron Kennis 
Functie: medewerker ontwerp & voorbereiding
LinkedIn: www.linkedin.com/pub/ron-kennis/83/4a2/a32
Rapportcijfer cursus: 8 (inhoud, presentatie en verzorging)

Kennis delen met afdeling of team

Wilt u collega's, uw afdeling of een team in uw eigen omgeving laten trainen in de basiscriteria van ontwerp en inrichting van wegen buiten de bebouwde kom? De cursus op maat laten maken aan de hand van de praktijksituaties die in uw omgeving gelden? Dat kan. Informeer naar de mogelijkheden van CROW Incompany.

Voordelen en kenmerken

 • Medewerkers in één keer op hetzelfde kennisniveau
 • Kennisoverdracht door een deskundige CROW-docent
 • Praktijkgericht leren door inbreng eigen voorbeelden
 • Voordeliger dan ‘open’ inschrijvingen (vanaf 8 deelnemers)

Advies op maat

Wilt u een cursus voor een halve dag of deels na werktijd? Uit welke elementen moet de cursus bestaan? Gaat het alleen om basiscriteria? Of gaat het om toepassen van kennis en richtlijnen van Handboek wegontwerp in de breedte? Bespreek alle mogelijkheden met CROW Incompany. Kijk op www.crow.nl/incompany, e-mail naar cursus@crow.nl of bel voor advies op maat met een CROW-relatiemanager: 0318- 695315.

Handboek wegontwerp

Volg alle vier cursussen Handboek wegontwerp binnen een kalenderjaar en ontvang € 100,- korting.
 

Meer gerelateerde cursussen

Vragen?

René Kokkeler

Onderwijskundig adviseur

Bel of mail met