Nieuws

Ontwikkel je bij CROW op de manier die bij jou past

Bij CROW vinden we het belangrijk dat jij je kunt ontwikkelen op de manier die bij jou past. Zo kun jij namelijk nog beter je werk uitvoeren. Dit doen wij om de kennis van de professionals in het vak te verhogen en verbinding tussen vakgenoten te faciliteren. Dit en meer lichten we toe in onderstaande video!

'De Basistraining UAV-training was effectief in (reis)tijd en de dynamiek was prettig’, Arno Kröger werkzaam bij Gemeente Krimpenerwaard
 
CROW helpt je ontwikkelen en verbinden
Bij CROW werken we continu aan nieuwe producten zodat jij je werk nog beter kunt uitvoeren. Dit doen we bijvoorbeeld met (online)cursussen, bijeenkomsten, werkgroepen, community’s en de kennisbank.

Cursusaanbod verruimd
Naast de reguliere (fysieke) cursussen heb je ook de mogelijkheid om een deel van de cursussen online te volgen. Dat kan vanuit je huiskamer, of op kantoor afgestemd op jouw leerbehoeftes met interactieve werkvormen en praktische oefeningen. Zo vergroot je in korte tijd optimaal jouw kennis en blijf je up to date. 

Bijeenkomsten en Community’s
Maar er zijn meer manieren om je kennis te verrijken. Al sinds 1987 faciliteren we bijeenkomsten, cursussen, werkgroepen en inspiratiesessies. We brengen je in contact met je vakgenoten zodat je je kunt laten inspireren door best pratices uit het veld.
Vanaf 2017 faciliteren we dit ook via online community’s. We hebben bij CROW de volgende community’s:
- RAW community een platform voor kennis, projecten, nieuws, en nog veel meer omtrent de RAW-systematiek.
- Community iAMPro hier draait het om het professionaliseren van beheer van de openbare ruimte en infrastructuur.
- Community Levende Stad, hét kennisnetwerk waar professionals kennis en ervaringen uitwisselen over de openbare ruimte.
- Community Fietsberaad gaat over de ontwikkeling van fietsbeleid in Nederland
- Community Innovatie in de infra hier komen alle professionals werkzaam in de Nederlandse infrasector samen om te verbinden, delen en discussie te voeren.

deelname-online-werkgroep.jpg

CROW Online Kennisbank
Meer dan 130.000 collega’s uit diverse sectoren hebben toegang tot de CROW Online Kennisbank. Heb je snel antwoord nodig op een dringende vraag? Met de kennismodules in de CROW online Kennisbank heb je alle relevante kennis altijd binnen handbereik! Of je nu iets wilt weten over het opstellen van een RAW-bestek of aan de slag gaat met een vraagstuk met betrekking tot de openbare ruimte, wij stellen in onze online Kennisbank de juiste kennis voor jou beschikbaar.
 
Hoe ziet de toekomst eruit?
In de toekomst blijven we onze kennisbank, community’s en cursussen doorontwikkelen. We blijven verbinden en groeien met onze community’s. En op bestaande thema’s gaan we ook nieuwe community’s ontwikkelen. Ditzelfde geldt voor de kennisbank, we blijven je voeden met relevante kennis per vakgebied.
Voor meer info kun je terecht op crow.nl/crowverbindt

Hoe organiseert CROW online cursussen?

CROW biedt sinds maart 2020 een deel van haar cursussen online aan. Hoe doen we dat en wat zijn de ervaringen? En waarom is het interessant om een cursus online te volgen? Dat lees je in het speciale blog over online cursussen!

Corona-maatregelen CROW: Samen houden we het veilig

CROW start de fysieke bijeenkomsten weer op vanaf maandag 1 juni. We hopen je natuurlijk snel weer op 1 van de deze bijeenkomsten te mogen ontvangen. Het gaat om cursussen en examens tot maximaal 15 personen en we volgen hierin de richtlijnen van het RIVM. We geven natuurlijk ook nog steeds cursussen online, omdat we hebben gemerkt dat deze leerbehoefte ook sterk aanwezig is. Voorafgaand aan en tijdens de fysieke bijeenkomsten willen we je graag optimaal informeren ten behoeve van de veiligheid van jou en je medecursisten. Hiervoor heeft CROW een handig protocol ontwikkeld. Bekijk het protocol:
 
Download Infographic
 
Richtlijnen en maatregelen cursus op locatie bij Van der Valk
 
Wil je meer weten over de richtlijnen die gelden voor een cursus die wij geven op locatie bij Van der Valk? Dat kan! Wij nemen je graag stap voor stap mee in de aanwijzingen die je moet volgen, deze zijn te bekijken in de infographic. Hierdoor kunnen jij en de andere deelnemers op een goede en veilige manier deel kunnen nemen aan een cursus op locatie bij Van der Valk. We zien je graag binnenkort bij 1 van onze cursussen!
 

 

 

Belangrijk nieuws CROW Kennisbank

De afgelopen periode hebben we van de gebruikers van de CROW Online Kennisbank meerdere suggesties gekregen om verbeteringen door te voeren in de Kennisbank. Met die suggesties zijn we aan de slag gegaan! Zodat jij en de andere gebruikers nog beter gebruik kunnen maken van de kennis in de CROW Online Kennisbank.

CROW Kennisbank; Handige tips & tricks

Benieuwd hoe je de CROW Kennisbank nog efficiënter kun gebruiken? En hoe je bijvoorbeeld linkjes en dossiers kunt delen binnen jouw organisatie? Dit en meer lichten we toe in onderstaande video!

CROW Community’s: Samenwerken en verbinden, juist nu

Veranderingen volgen elkaar in rap tempo op waardoor verbinding en samenwerken nóg belangrijker zijn. Dit merken we ook bij CROW. Wij hebben jarenlange ervaring met het samenbrengen en verbinden van mensen en faciliteren van gezamenlijk kennisontwikkeling. Al sinds 1987 organiseren we fysieke bijeenkomsten, cursussen, werkgroepen en inspiratiesessies. Hiermee komen we als vakgenoten met elkaar in contact, wisselen we ervaring uit en komen we tot gezamenlijke kennisontwikkeling. Benieuwd hoe wij dit doen? Bekijk onderstaande video.
 

Welke community past bij jou?
Heb je een beeld gekregen van wat een CROW community voor jou kan betekenen? En ben je benieuwd welke community bij jouw vakgebied past? We hebben een pagina waar wij alle community’s voor je op een rijtje hebben gezet!

Bekijk alle community’s 
 

Belangrijkste voordelen van deelname aan een community

  • Samenwerking met vakgenoten
  • Inspirerende praktijkvoorbeelden
  • Praktische tips & handige tools
  • Snel antwoord op je vraag
  • Overzicht van alle CROW bijeenkomsten, cursussen en congressen in jouw vakgebied

 

Wat is het effect van corona op de aanbesteding en uitvoeren van werken?

Op de helpdesk van CROW krijgen wij steeds meer vragen over de effecten van corona op de aanbesteding en uitvoering van werken. Hieruit blijkt dat dat het coronavirus ons allemaal treft en de situatie voor ons allemaal nieuw is. Een situatie waarbij een flexibele opstelling gevraagd wordt van opdrachtgevers en -nemers. 
 
Een greep uit de vragen die bij ons binnenkomen:
  • Kunnen of moeten aanbestedingsprocedures vertraagd of stilgelegd worden?
  • Kan de start van projecten opgeschort worden en wat zijn hiervan de consequenties?
  • Wanneer is het mogelijk of zelfs noodzakelijk om werken stil te leggen en wie draait er in dat geval op voor de kosten?
Vanuit CROW volgen we de berichten en adviezen vanuit de overheid en vanuit juridisch deskundigen. Wij adviseren je om deze berichten nauwlettend te volgen. Wij hebben een overzicht gemaakt waar je relevante informatie kunt terugvinden.
   

Eerste Basiscursus UAV online een groot succes!

Afgelopen week heeft de eerste Basiscursus UAV online plaatsgevonden. De cursus vond plaats onder leiding van CROW’ers Tim Aarsen en Bas Huisman en was een groot succes. En we hebben goed nieuws, want op 16 en 21 april geven we de cursus nogmaals.

"De Basiscursus UAV online beviel me goed. Snelle interactie, prettig."

Wil jij je in deze tijd net als medewerker groenbeheer Arno blijven ontwikkelen? Dat kan! Arno volgde de eerste Basiscursus UAV online en deelde zijn verwachting vooraf en ervaringen achteraf met ons! Arno vond de Basiscursus UAV erg leerzaam en was te spreken over de inhoud van de cursus. Je kunt de hele ervaring hier teruglezen.

Schrijf je in voor de Basiscursus UAV online
Wil jij graag deelnemen aan de online Basiscursus UAV? We hebben 2 nieuwe data gepland op 16 en 21 april.
 

Eerste Basiscursus UAV online

Morgen is de allereerste Basiscursus UAV online. Een nieuwe online variant op de reguliere Basiscursus UAV waarin je in één dagdeel de beginselen van UAV 2012 leert én hoe je deze in de praktijk moet toepassen. In deze light versie nemen we je onder andere mee in de hoofdlijnen van UAV, de rechten en plichten van de betrokken partijen en de verrekening van meerwerk.
 
Wil je graag deelnemen aan de Basiscursus UAV online? Dat kan. Naast de online cursus die morgen gegeven wordt, zijn er nog twee momenten waarop de online cursus gevolgd kan worden. Dat is op donderdag 16 en dinsdag 21 april.
 

CROW verbindt met online kennis en tools

Er verandert veel om ons heen op dit moment. Zo werken veel mensen vanuit huis en zijn we ook bij CROW aan het ontdekken hoe we het beste met elkaar in contact kunnen blijven. Wat niet verandert, is dat wij graag verbonden blijven met collega’s, maar ook met jou als relatie. Daarom werken wij aan nieuwe online producten, en wij willen je ook laten weten welke bestaande producten online beschikbaar zijn. Ons werk gaat (on)gewoon door.

CROW Kennisbank; Praktische kennis direct online toepasbaar
Snel antwoord op jouw dringende vraag? Met de kennismodules in de CROW Online Kennisbank heb je alle relevante en actuele kennis altijd binnen handbereik! Of je nu iets wilt weten over het opstellen van een RAW-bestek of aan de slag gaat met een vraagstuk met betrekking tot de openbare ruimte, wij stellen in onze online Kennisbank de juiste kennis voor jou beschikbaar.


Neem een kijkje in onze online Kennisbank en schaf de kennismodule aan die jou helpt in je werk.
Heb je al een abonnement op één van onze kennismodules, maar heb je een vraag, neem dan contact op via klantenservice@crow.nl of bel  0318 - 695315. 


Snel toegang tot de online Kennisbank met de hele organisatie
Naast losse kennismodules op persoonsniveau (of voor meerdere personen) is het ook mogelijk om een organisatie abonnement af te sluiten. Dan heeft iedereen binnen jouw organisatie in 1 keer toegang tot de hele online Kennisbank. Zo kun je eenvoudig persoonlijk geraadpleegde kennis opslaan in een dossier en delen met je collega’s.  Wil je meer weten over de verschillende abonnementsvormen? Wij vertellen je er graag meer over!
 

Update: Nationaal Congres Aanbesteden en Contracteren

Door de aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen, kan het Nationaal Congres Aanbesteden en Contracteren van 27 mei niet in de oorspronkelijke fysieke vorm plaatsvinden. 

Achter de schermen zijn we bij CROW druk bezig met het onderzoeken van digitale alternatieven om verspreid over een aantal weken of zelfs maanden toch de waardevolle kennis – die speciaal voor dit congres voor jou is samengesteld – met je uit te kunnen wisselen. 

Voor meer informatie kun je terecht op AC-congres.nl. Ook vind je hier op een later moment actuele informatie rondom de mogelijke alternatieve invulling van het congres. Voor vragen kun je contact opnemen met CROW via congressen@crow.nl of 0318 - 69 98 88.
 

Ons werk gaat (on) gewoon door

De gevolgen van de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Nederland zijn overal merkbaar. Zo ook bij CROW. Onze locaties in Ede, Utrecht en Delft zijn dan wel gesloten, thuis zijn wij (on)gewoon open.

Deze situatie vraagt veel van onze creativiteit, flexibiliteit en motivatie. Gelukkig hebben we hiervan genoeg bij CROW. Dus zitten onze medewerkers inderdaad niet meer op kantoor maar in de keuken, op zolder of op de logeerkamer. Allemaal op gepaste afstand van elkaar, maar wel heel erg verbonden.
 
Blijf verbonden
Dat blijven wij namelijk ook met onze klanten. Onze online communities groeien en fungeren nu nog meer als een bron van verbondenheid en inspiratie. En ook onze kennis is natuurlijk beschikbaar via de CROW Online Kennisbank. Dat is dan wel weer heel gewoon.

We willen elkaar niet uit het oog verliezen dus onze ambitie is om geplande evenementen, cursussen, bijeenkomsten en werkgroepen maximaal door te laten gaan, alleen dan online. We willen je hier graag over op de hoogte houden via onze speciale nieuwspagina. Hier kun je de ontwikkelingen op de voet volgen en zie je hoe onze praktische kennis, direct online wordt toegepast. Want bij CROW gaat ons werk (on) gewoon door.

CROW treft maatregelen rondom het coronavirus

De gevolgen van de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Nederland zijn overal merkbaar. Ook bij CROW hebben we in verband hiermee maatregelen getroffen. Tot 6 april werken onze collega's vanuit huis, in lijn met de richtlijnen van het RIVM en onze overheid. De gezondheid van onze medewerkers en onze samenleving, maar ook het belang van onze relaties staan voorop!

Onze dienstverlening blijft doorgaan, maar fysieke afspraken, zoals werkgroep bijeenkomsten worden zoveel mogelijk vervangen door online afspraken via conference calls en skype. De cursussen, bijeenkomsten en congressen die gepland staan in de periode tot 6 april worden doorgeschoven. Deelnemers en betrokkenen worden hierover zo snel mogelijk geïnformeerd. Uiteraard blijven we bereikbaar voor vragen. Dit kan via onze Klantenservice.
 

Telefonische bereikbaarheid CROW

Door de omschakeling kan het zijn dat onze telefonische bereikbaarheid iets minder is. Via e-mail zijn we goed bereikbaar en vragen of terugbelverzoeken worden z.s.m. in behandeling genomen.

Scroll naar boven