Terugblik regiobijeenkomst Oost Nederland: Aanbesteden openbare verlichting 5 feb 2019

  CROWWat: Regiobijeenkomst Oost Nederland
  Wanneer: 5 februari
  Waar: Renkum

  Deelnemers: Almere, Almelo, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Ede, Nijmegen, Renkum, Rheden,  Zwolle.

  Op 5 februari 2019 kwam de CROW Levende Stad regio Oost-Nederland voor de eerste keer in 2019 bij elkaar. Deze middag stond het aanbesteden van openbare verlichting centraal. Een belangrijk onderwerp voor veel gemeenten, want er moeten keuzes gemaakt worden over de kosten, het behouden van de regie en kwaliteit. Door de ontwikkelingen van smart toepassingen neemt het aantal mogelijkheden voor gemeenten toe. Maar hiermee neemt ook het aantal keuzes die een beheerder moet maken toe. Wat zijn de huidige trends bij verlichting? Hoe om te gaan met privacy? En hoe houdt je als gemeente de regie? Dit zijn belangrijke vragen die tijdens de regiobijeenkomst besproken zijn.
   
  Kevin Groen van de gemeente Renkum deelde zijn ervaring van de aanbesteding openbare verlichting in Renkum. In dit traject wordt een vernieuwende manier van het aanbesteden van openbare verlichting toegepast. Het gebruik van lantaarnpalen voor meerdere toepassingen, naast de basisfunctie verlichten, is hierbij erg belangrijk.

  Bennie Biesterbos van de gemeente Deventer benadrukte het toenemende belang van verlichting in de stad. Bij het aanlichten van de stad kan gebruik worden gemaakt van verschillende kleuren bij evenementen. In de leidraad voor de binnenstad zijn nieuwe initiatieven opgenomen zoals dynamisch winkelen, het verlichten van de entree van de stad en een interactieve cultuur. Naast dit verhaal over de toenemende rol van verlichting in de stad deelde Bennie zijn ervaring over het uniformeren van de aanbesteding van verlichting in de hele gemeente.
   
  Wilt u ook in een informele setting ervaringen delen met collega’s uit andere gemeenten? U kunt zich aansluiten bij deze regio. Hiervoor kunt u contact opnemen met CROW Levende Stad (levendestad@crow.nl).


   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW