Ouders Heesch leggen zelf fietspad voor hun kinderen aan 6 sep 2017

    Speciaal voor negen kinderen verschijnt deze dagen een wandel- en fietspad langs de Nistelrodeseweg in Heesch. Het pad van 165 meter wordt aangelegd en betaald door vijf gezinnen die in de buurt wonen. De gemeente Bernheze, eigenaar van de berm, vindt het goed.

    Aan de overkant ligt een prima fietspad, maar telkens de drukke straat oversteken zien de ouders niet zitten voor hun kinderen, die richting schoolleeftijd groeien. Over het nieuwe pad kan hun kroost straks veilig naar de rotonde en de zebrapaden even verderop.

    "Dit gaat niet om grond of om geld", zegt Sjon Reijers, één van de betrokken vaders. "Dit gaat om de veiligheid van onze kinderen. Kijk eens hoe hard de auto's hier rijden!". Het pad komt voor de jonge 'ruimte voor ruimte'-woningen aan de Nistelrodeseweg. Tijdens de bouw een paar jaar geleden is wel gesproken over een voetpad maar zijn nooit concrete afspraken gemaakt. ,,Het is eigenlijk niet goed geregeld toen. Daarom zijn we nu onder voorwaarden akkoord gegaan", zegt wethouder Rein van Moorselaar. 

    Lees het hele artikel en bekijk de video op BD.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW