Terneuzen vraagt bewoners onkruid te trekken op straat 4 sep 2019

  onkruidDe gemeente Terneuzen vraagt inwoners op straat onkruid uit de grond te trekken. Het onkruid is teveel om zelf weg te halen en er wordt sinds een paar jaar niet meer met gif gespoten.
  "Wij roepen op tot begrip dat wij het alleen niet meer aankunnen", aldus wethouder Jurgen Vervaet tegen Omroep Zeeland.

  “Het onkruid groeit op sommige plaatsen zo hoog, dat het de aanblik van onze gemeente flink ontsiert. We krijgen op dit moment via allerlei kanalen signalen dat het uit de klauwen loopt. Natuurlijk zien wij dit zelf ook. We zijn op de hoogte dat onkruid op bepaalde plekken meer aanwezig is dan wenselijk”, aldus de gemeente.

  Volgens de wethouder was het "ouderwets gebruikelijk" dat iedereen de stoep voor zijn eigen huis bijhield. "Nu wijzen mensen al snel naar de gemeente als het gaat om onkruid in bijvoorbeeld brandgangen. Dat is echt geen openbare ruimte waar de gemeente komt."

  De gemeente probeert het de bewoners uit te leggen en geeft daarbij ook tips: “Soms kunnen we niet overal goed bij. Bijvoorbeeld op plaatsen waar vaak auto’s geparkeerd staan. Als u wilt, kunt u ons helpen door zelf deze plekken bij uw woning schoon te houden. Doe dit alstublieft niet met gif, azijn, chloor of strooizout. Dat is namelijk slecht voor het bodemleven en de grondwaterkwaliteit. Het regelmatig schoonvegen van de stoep en goot met een harde bezem voorkomt al veel onkruidgroei.”

  Of het ook een succes wordt, valt nog te bezien. De reacties die gegeven worden bij het bericht van de gemeente zijn overwegend negatief over het plan.
   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW