Sweco lanceert digitale LIOR op Vakbeurs Openbare Ruimte 24 sep 2019

    Tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte op 2 en 3 oktober 2019 in de Jaarbeurs Utrecht kun je op de stand van Sweco de eerste applicatie zien voor een altijd actuele digitale Leidraad Inrichting Openbare Ruimte (LIOR). Initiatiefnemer Sweco heeft de applicatie samen met Gemeente Delft en Gemeente Leeuwarden ontwikkeld om de richtlijnen voor inrichting van onze openbare ruimte sneller en flexibel te kunnen aanpassen aan de actuele situatie.

    Klimaatveranderingen zorgen ervoor dat wij anders met de openbare ruimte omgaan. Boven- en ondergrondse oplossingen combineren we om wateroverlast en hittestress te voorkomen. De mogelijke oplossing is sterk locatie gebonden. De digitale LIOR maakt het mogelijk om de locatie specifieke oplossing aan een initiatiefnemer voor te leggen/schrijven. Nieuwe inzichten, afsprakenwetgeving en ambities ten aanzien van energietransitie, circulaire economie en de nieuwe Omgevingswet zorgen ervoor gemeentes veel sneller dan in het verleden hun eisen voor de inrichting van hun leefomgeving wijzigenSamen met gemeente Delft en gemeente Leeuwarden ontwikkelde Sweco daarom de digitale LIOR. Altijd actueel, gebruikersvriendelijk en op maat. 

    Rob Krom, Teammanager Integraal Beheer Openbare Ruimte bij Sweco, vertelt hoe hij op het idee kwam: "Sweco helpt gemeentes met het opstellen en actualiseren van LIORs. Tot op heden wordt LIOR in boekvorm gepresenteerd op papier of als .pdf-bestand. En is ongeveer 5 tot 10 jaar geldig. Klimaatadaptatie, energietransitie, circulair inrichten en de nieuwe Omgevingswet maken dat de richtlijnen voor de inrichting van onze openbare ruimte sneller moeten kunnen veranderen. Het idee van een applicatie was snel geboren."

    Lees er meer over bij Sweco.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW