Brabant beantwoordt hulpvraag Oost-Nederland 11 sep 2019

  Het CROW Levende Stad regionetwerk B5+ (Brabant) gaat colleganetwerk Oost-Nederland helpen.
  De regio Oost-Nederland had hardop de vraag uitgesproken wat de ervaringen zijn van andere gemeenten met netwerkbeheerders.
   
  Deze vraag werd in het netwerk van CROW Levende Stad uitgezet met een hoop positieve feedback terug. “We zochten vooral voorbeelden uit de strategische hoek”, vertelt Mark van Gurp, trekker van het regionetwerk Oost-Nederland. “Hoe zorg je ervoor dat je gezamenlijk een plan/visie maakt, dat de netbeheerder ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid voelt en dat uiteindelijk de grote programma’s samen worden opgesteld (of in afstemming met elkaar). Misschien wel het meest belangrijk, is dat daarin dan ook daadwerkelijk samen wordt opgetrokken. En niet, zoals we vaker horen, twee gescheiden visies, eigen belangen, en eigen planningen.”
   
  Een van de geïnteresseerde gemeenten, Breda, zal daarom binnenkort bij het regionetwerk Oost-Nederland deze vragen bespreken.
  Van Gurp: “Ik ben heel erg blij dat zij bereid zijn ons verder te helpen. De gemeenten in deze regio zullen dit ook erg waarderen.”
   
  De bijeenkomst over de relatie met netwerkbeheerders zal rond oktober of november plaatsvinden.
   
   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW