Amsterdam uit ook kritiek op 5G wetsvoorstel 23 sep 2019

  Amsterdam sluit zich aan bij Almere, Eindhoven, Rotterdam en Maastricht in de kritiek op het wetsvoorstel rondom de uitrol van 5G. In het wetsvoorstel worden gemeenten verplicht om mee te werken aan de uitrol van 5G.

  Amsterdam zal waarschijnlijk 10.000 extra zenders moeten plaatsen om 5G beschikbaar te maken. Daarbij zijn er vragen over de gezondheidsrisico’s. Ook de aanleg zorgt voor de nodige risico’s, wat voor een groot deel voor de rekening van de gemeenten lijkt te komen.

  De invoering van 5G heeft bovendien ‘grote gevolgen voor de infrastructuur in de stad, zoals de bereikbaarheid tijdens de aanleg van duizenden kilometers glasvezel in de al overvolle ondergrond’.
   
  De verantwoordelijk wethouder van Amsterdam is al in overleg met de andere gemeenten over het wetsvoorstel. Zij willen een wijzigingsvoorstel doen waarin onder meer wordt vastgelegd waar welke risico’s liggen en wie deze draagt.

  Ook moet er duidelijker worden hoe om te gaan met de zorgen over de gezondheidsrisico’s van elektromagnetische straling.

  CROW Levende Stad organiseert 7 november een webinar over 5G voor gemeenten. De webinar is gratis voor iedereen. Aanmelden kan via deze link.
   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW