VNG en G5 gaan samenwerken voor Smart City 19 sep 2018

  smart cityDe VNG en de G5 gaan samenwerken aan Smart Society. Op 6 september bekrachtigden de partijen hun samenwerking tijdens de Commissie Informatiesamenleving.

  Met de samenwerking willen ze de Smart City beweging verbreden naar andere gemeente buiten de G5 (Den Haag, Amsterdam, Eindhoven, Utrecht en Rotterdam).

  De gemeenten zelf begonnen al een jaar eerder met de Smart City-ambities. Met de overhandiging van de NL Smart City Strategie aan minister-president Mark Rutte namen de G5 het voortouw in de digitale transitie.

  Elke gemeente binnen de G5 neemt één thema onder haar hoede. De samenwerking met de VNG moet ervoor zorgen dat ook 40 andere middelgrote steden kunnen aansluiten bij de Smart City initiatieven.

  Vragen

  De strategie richt zich voornamelijk op het verbeteren van de leefbaarheid van de stad en het benutten van economische kansen. Daarbij worden vragen gesteld zoals ‘Is er straks nog genoeg werk? Kunnen we omgaan met de gevolgen van digitalisering voor de samenleving en de stad? Hoe gaan we om met de groei van steden? Hoe houden we de infrastructuur, voorzieningen, publieke diensten, afvalverwerking, gezondheidszorg, publiek transport, mobiliteit en bereikbaarheid op orde?’


  Bron: vngrealisatie.nl; 6 september 2018

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW