Flevoland zes circulaire initiatieven rijker 24 sep 2018

    FlevolandDe provincie Flevoland is zes circulaire initiatieven rijker. Verschillende partijen zetten hun handtekening tijdens de bijeenkomst van het Platform Circulair Flevoland op 7 september. Hiermee is een samenwerking bekrachtigd waarbij nieuwe producten worden gemaakt van gebruikte materialen of groene grondstoffen.

    Het platform is een initiatief van de provincie en de gemeente Almere. Zij ondersteunen partijen om circulaire ketens te vormen door te helpen of eventuele belemmeringen (zoals wetgeving) aan te pakken.

    De zes nieuwe initiatieven in Flevoland zijn: de plasticfabriek in Almere (waar afvalproducten omgevormd worden naar producten voor de openbare ruimte); ‘Taste Up’ dat tweede-keus groenten gebruikt voor culinaire producten; Cirulaire weg, waar dakbekleding gebruikt wordt als grondstof voor asfalt; Baboeketen Flevoland, dat bamboevezel gebruikt voor composieten; Lelystad Grasverwaarding, waar verpakkingsproducten gemaakt worden voor de horeca, gemaakt van gemaaid gras; en Spintone CO2 De Lelystadse Boer, een initiatief dat CO2 van vliegtuigen opvangt om te verwerken tot nanobuisjes en grafeen voor bijvoorbeeld batterijen.

    Bron: denoordoostpolder.nl, 12 september 2018

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW