Nieuw online platform stimuleert kennisdeling over collectieve binnentuinen

30-09-2016

Op 6 oktober aanstaande lanceert Stichting Tussentuin het Platform Binnentuinen, een online kennisbank voor iedereen die betrokken is bij een collectieve tuin. Het platform voorziet in een steeds grotere behoefte naar praktische informatie en kennis bij bewoners(organisaties), gemeenten, projectontwikkelaars en woningcorporaties. De collectieve tuin is aan een ware opmars bezig in de grote steden. Hier is de druk op de openbare ruimte enorm groot. Ruimte voor vergroening en ontmoeting wordt in de stad daarom steeds vaker gecreĆ«erd via collectieve binnentuinen.  

Marieke de Keijzer en Joost van Dijk van Stichting Tussentuin zijn de initiatiefnemers van het platform. “Wij zien het enorme positieve effect dat een collectieve tuin kan hebben op de sociale cohesie in de buurt en op de biodiversiteit in de stad. De tuin wordt zo een plek waar je buren kunt ontmoeten, kinderen op een veilige manier kan laten spelen en waar je de natuur in de stad een handje helpt. De vraag naar dit soort woonplekken in de steden groeit de laatste tijd enorm.”
 
Stichting Tussentuin is al enige jaren actief op het gebied van collectieve buitenruimte in grote steden en heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar binnentuinen. Ook is zij nauw betrokken bij de ontwikkeling van verschillende tuinen in Rotterdam. Met het opzetten van een online platform wil de stichting de opgedane kennis delen en de ontwikkeling van een collectieve tuinen faciliteren. Het platform wordt continu aangevuld met nieuwe informatie door ervaringsdeskundigen. 
 
Voor meer informatie en voorbeelden van collectieve binnentuinen ga naar: www.platformbinnentuinen.nl 
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW