CROW Certificaat Inspecteur Beeldkwaliteit; Hét kwaliteitskeurmerk voor deskundige, ervaren inspecte

08-09-2016

Veel gemeenten in Nederland werken met beeldkwaliteitsniveaus voor het onderhoud van de openbare ruimte. Om te monitoren of de beoogde kwaliteitsniveaus daadwerkelijk worden gerealiseerd, voeren zij regelmatig beeldkwaliteitsmetingen uit. Die metingen zijn de basis voor de uitbetaling van aannemers, de beleidsverantwoording aan gemeentebesturen, de communicatie met bewoners en het benchmarken van beheerorganisaties. Het is daarom belangrijk dat de beeldkwaliteitsmetingen worden uitgevoerd door goed opgeleide, gecertificeerde inspecteurs.

Met het CROW Certificaat Inspecteur Beeldkwaliteit kunnen inspecteurs aantonen dat ze de CROW-inspectiemethode voor beeldkwaliteit kennen en in de praktijk betrouwbare metingen kunnen uitvoeren. De nieuwe Opleiding Inspecteur Beeldkwaliteit is de opmaat naar het CROW Certificaat Inspecteur Beeldkwaliteit. Meer informatie.
 

CROW Certificaat Inspecteur Beeldkwaliteit

Wanneer inspecteurs al veel ervaring hebben in het werken met beeldkwaliteit, dan is het certificaat zeker interessant. Het CROW Certificaat Inspecteur Beeldkwaliteit is hét kwaliteitskeurmerk voor deskundige, ervaren inspecteurs beeldkwaliteit. Om het certificaat te halen, moeten deelnemers met goed gevolg het theorie- en een praktijkexamen afleggen.
 

Opleiding Inspecteur Beeldkwaliteit

Bij weinig ervaring of basiskennis met het meten van beeldkwaliteit is het raadzaam om eerst de Opleiding Inspecteur Beeldkwaliteit te volgen.
 

Eerste inspecteurs zijn al gecertificeerd

Op 23 juni 2016 wisten acht deelnemers zowel het theorie- als praktijkexamen voor het certificaat Inspecteur Beeldkwaliteit succesvol af te leggen. Daarmee hebben zij het kwaliteitskeurmerk voor deskundige, ervaren inspecteurs beeldkwaliteit behaald. Lees verder.
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW