Gemeenten vrezen verrommeling straatbeeld door 5G 3 okt 2019

  5gDe nieuwe telecomwetgeving moet ruim baan geven voor 5G antennes. Gemeenten vrezen echter een verrommelig van het straatbeeld en problemen met het beheer van straatmeubilair waaraan de antennes opgehangen worden.

  Eerder maakten verschillende gemeenten al bekend zich zogen te maken over de klachten van burgers over de gezondheidsrisico’s. Zeker tien gemeenten, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven hebben een klacht ingediend over de nieuwe wet.

  Behalve het beschikbaar stellen van publieke locaties zien gemeenten ook op tegen het beheer ervan. Ze vragen zich af hoe om te gaan met het verplaatsen van een bushokje of de sloop of verbouwing van een gebouw met een 5G-antenne. De telecombedrijven relativeren de impact van de komst van 5G. Een forse uitbreiding van het aantal antennes is alleen noodzakelijk wanneer op grote schaal van de hoogste frequentie (26 GHz) gebruikt gemaakt wordt. Dat zijn de telecombedrijven naar eigen zeggen niet van plan.

  CROW Levende Stad organiseert 7 november een webinar over 5G voor gemeenten. De webinar is gratis voor iedereen. Aanmelden kan via deze link.

  Bron: Binnenlandsbestuur.nl
   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW