Regio Zuid: een nieuwe CROW Levende Stad regio 1 nov 2019

    Op 17 oktober heeft in Raamsdonksveer (gemeente Geertruidenberg) heeft, mede op initiatief van Rob Gaveel van de gemeente Zundert, de startbijeenkomst plaatsgevonden van de eerste CROW Levende Stad regiobijeenkomst Zuid.  Zeven (van de 8 genodigde gemeenten) CROW Levende Stad partnergemeenten zijn op de bijeenkomst af gekomen. (Altena, Geertruidenberg, Meierijstad, Moerdijk, Steenbergen Tholen en Zundert). Op de agenda stond het inventariseren van de wensen en behoeften ten aanzien van regionale kennisuitwisseling. Er blijkt (gezien de opkomst, maar ook uit de reacites van de deelnemers) behoefte te zijn aan regionale kennisuitwisseleing en de beijeenkomst leverde op dat we een jaar gaan proefdraaien met de regio.
     
    Vanuit het kennisnetwerk CROW Levende Stad organiseren we op dit moment in vier regio’s regiobijeenkomsten met een vaste groep deelnemende gemeenten. Onze partners zijn zeer positief over de regiobijeenkomsten. Zij zijn enthousiast over het met een vaste groep deelnemers 3x per jaar kennis en ervaringen uitwisselen in de regio. In Brabant is er al een CROW Levende Stad Regio actief, de B5+. Om deze regio niet te groot te laten worden, hebben wij het initiatief genomen om een nieuwe regio in de omgeving van Brabant te organiseren. Voor deze regiobijeenkomst zijn de middelgrote en kleine gemeenten in deze regio, die reeds zijn aangesloten bij het CROW Levende Stad netwerk, uitgenodigd.
     
    De volgende bijeenkomst vindt plaats bij de gemeente Tholen. Het thema van deze bijeenkomst is ‘ronde langs de gemeenten’. De deelnemers wordt gevraagd de actuele ontwikkelingen en vraagstukken vanuit de eigen gemeente toe te lichten. Dat kunnen successen zijn, maar zeker ook vraagstukken. Onze ervaring vanuit de andere regio’s is dat je elkaar hier ongelofelijk goed mee verder op weg kunt helpen. Leren van elkaar, maar zeker ook meedenken met elkaar. Tenslotte kent iedereen dezelfde vraagstukken. Ook het slim verbinden van collega’s uit je eigen organisatie met collega’s uit gemeenten vanuit de regiogemeenten biedt veel mogelijkheden voor uitbreiding van je kennis(sen)netwerk.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW