Leidraad aardgasvrije wijken openbaar 11 nov 2019

  GasSinds 15 oktober is de Leidraad beschikbaar voor gemeenten. De Leidraad is een hulpmiddel bij de Transitievisie Warmte en wordt ontwikkeld door het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en het Expertise Centrum Warmte (ECW).
   
  De Leidraad bestaat uit een Startanalyse van het PBL en een Handreiking voor lokale analyse van het ECW.
  Er is de startanalyse, waarin het PBL voor alle wijken van Nederland een grove berekening heeft gemaakt over 5 oplossingen voor het vervangen van aardgas in de woning. Dat kan een warmtenet zijn, een all-electric oplossing als een warmtepomp, of gebruik van een co2-neutrale vervanging van aardgas. Het tweede deel van de Leidraad bestaat uit een handreiking voor lokale analyse, waarin staat hoe de modellen uit de startanalyse geïnterpreteerd kunnen worden, en hoe gemeenten die zelf verder kunnen vormgeven.

  De Startanalyse was in de periode 15 tot 30 oktober alleen toegankelijk voor gemeenten. Sinds 30 oktober is deze voor iedereen beschikbaar.

  Om de resultaten van de Startanalyse voor jouw gemeente te kunnen opvragen, is het noodzakelijk dat één vaste contactpersoon per gemeente, die betrokken is bij de Transitievisie Warmte, zich bij de site registreert. Deze krijgt van het Expertise Centrum Warmte een inlogcode toegezonden.

  Daarover is hier meer te vinden.

   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW