Prijsvraag Ontwerp jij de Groenste straat van Overijssel gestart 9 nov 2018

  GroenOverijssel wordt door haar inwoners weer een stuk groener gemaakt. De vierde editie van de prijsvraag Groen, Groener, Groenst! is namelijk gestart. ‘Ontwerp jij de Groenste straat van Overijssel’ is het thema dit jaar. Gedeputeerde Hester Maij van natuur deed de aftrap voor de prijsvraag tijdens het symposium 'Groene en klimaat adaptieve steden en dorpen’.

  De prijsvraag is bedoeld voor inwoners van Overijsselse straten. Met een plan hoe ze hun straat groener willen maken kunnen ze 20.000 euro winnen. Dat bedrag moet besteed worden aan de uitvoering van het plan. Van elke gemeente kan een straat mee doen. Wanneer meerdere straten in een gemeente zich aanmelden, wordt door een loting een straat uitgekozen. De finale is in het voorjaar van 2019. Een datum moet nog bepaald worden. Straten kunnen zich tot en met 31 december aanmelden op www.groenstestraatvanoverijssel.nl

  Straten kunnen mee doen in drie categorieën. In elke categorie krijgt de winnaar 20.000 euro. De categorieën zijn:

  Kindvriendelijk: kinderen kunnen in deze straat heerlijk buiten ravotten in het groen!

  Biodiversiteit: (Inheemse) planten en dieren voelen zich welkom in deze straat. Of het nu gaat om de egel of de bij.

  Klimaatbestendig: Deze straat is een koele groene oase tijdens een hittegolf en kan voldoende water opvangen tijdens een hoosbui.

  De inzet is dat de ontwerpen alle thema’s goed terug laten komen in hun ontwerp. De prijswinnaar, die daarin het beste slaagt, ontvangt nog eens een extra bonusprijs van 5.000 euro.  “Je eigen leefomgeving vergroenen leeft enorm”, aldus Hester Maij gedeputeerde voor natuur. “Dat heb ik de afgelopen jaren gezien bij de andere edities van Groen, Groener, Groenst. Er is zoveel inzet en enthousiasme bij inwoners, kinderen en volwassenen, om bijvoorbeeld groene schoolpleinen of leefplekken voor dieren te maken. In de nieuwe prijsvraag staat meer groen in de directe leefomgeving centraal. Dat mensen de deur van hun huis uitstappen en in hun straat al groen kunnen beleven. Een groenere omgeving die ze zelf hebben bedacht.”

  Bron: Hardenberg.nu, 19 oktober 2018

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW