Nieuwe luis in de pels voor gemeente: de Luchtwachter

15-11-2017
Op dit moment wordt die wettelijke luchtkwaliteitsnorm op in ieder geval 95 plekken in het land overschreden, stelt Milieudefensie.

De lucht is het ongezondst bij drukke wegen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Arnhem, Den Bosch en Eindhoven, en in het buitengebied bij intensieve veehouderijen.

Anne Knol van Milieudefensie: ‘De Luchtwachters gaan daar als lokale luizen in de pels aan de slag. Ze controleren niet alleen de maatregelen. Ze voeren ook de druk op bij lokale politici, organiseren acties en maken mensen bewust van de luchtvervuiling in hun stad.’

Ook luchtwachters voor Rijksbeleid

Ook mensen die niet in genoemde steden wonen, worden door Milieudefensie uitgenodigd om lid te worden van Luchtwachtersteam voor het Rijksbeleid. ‘Want ook Den Haag moet keihard aan de bak. Wij willen dan ook beleid waarmee de lucht voor iederéén gezonder wordt’, zegt Knol. ‘De plannen die de staatssecretaris van Infrastructuur & Waterstaat - Stientje van Veldhoven - heeft gepresenteerd om aan ons vonnis te voldoen, zijn ver onder de maat’.

Lees het hele artikel op Stadszaken.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW