Midden in de maatschappij

17-11-2017
Op donderdag 23 november barst in Tilburg het Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte 2017 los. Met 38 sprekers, 35 excursiegidsen, 6 sponsoren, 8 zalen, 6 bussen, 30 bouwhelmen, 8 skateboards en 20 virtual reality brillen organiseert CROW samen met de Tilburgse gastgemeente de vijfde editie van NCBOR. U komt toch ook?

Een greep uit het aanbod deelsessies:

Duurzaamheid binnen assetmanagement

Assetmanagement of risicogestuurd beheer en onderhoud is geen hype meer, maar staande praktijk. Veel overheden benoemen daarbij het aspect ‘duurzaamheid’ als één van de organisatiewaarden. Het blijkt lastig om dit concreet te maken. Leer van goede voorbeelden dat het kan, en hoe je dat doet. Wat zijn de valkuilen? Met praktijkervaringen van onder meer de provincie Drenthe, Schiphol, ProRail, Rijkswaterstaat en woningcorporaties.

Van hufterproof naar gastvrij met smart safety

Hoe maakt Tilburg met slimme technologieën het uitgaansgebied veiliger, levendiger en aantrekkelijker? Maak kennis met verschillende fieldlabs waarin slimme sensoren geluid meten en concentraties van en paniek in mensenmassa's bepalen, en waarin lichtscenario’s voor een positieve sfeer- en gedragsbeïnvloeding zorgen. Ook aandacht voor relevante wet- en regelgeving rond privacy.


Energietransitie: beheeropgave in de hoogste versnelling 

Nul-op-de-Meter, aardgasloze woonwijken en energiecoöperaties die lokaal energie opwekken: de energietransitie zorgt er voor dat de ondergrondse infrastructuur in sneltreinvaart aangepast moet worden om in de toekomst een duurzame energievoorziening te hebben. Deze ingrepen hebben veel impact op de openbare ruimte. Gemeente Tilburg verkent samen met haar netbeheerder Enexis de uitdagingen voor de komende tientallen jaren. Welke dilemma's komen ze tegen? Welke oplossingen zijn er al gevonden? Wat doet dit met de planning van grootschalige onderhoudsprogramma's?

Big data: echt bruikbaar!

Big data: wat heb je er aan, wat kun je er mee? Meer dan je misschien denkt, maar over welke data hebben we het precies? En hoe haal je uit al die gegevens echt bruikbare en betrouwbare informatie? Ontdek in een realistische praktijksimulatie hoe een bestaande dataset uit een traditioneel beheersoftwarepakket verrijkt wordt. Geen black box maar een slimme manier om ook prioriteiten en beleidscriteria mee te nemen. Dat is pas bruikbare informatie voor de beheerder.


Bekijk het volledige parallelprogramma en meld u aan!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW