’s Werelds eerste ondergrondse park vernieuwt openbare ruimte

05-11-2015
Sinds 17 oktober kunnen inwoners en bezoekers van New York het eerste ondergrondse park ter wereld betreden. In het park is tevens een tentoonstelling die laat zien hoe technologie ingezet kan worden om verlaten stedelijk gebied om te zetten in een groene, leefbare ruimte.

Het ondergrondse park is gerealiseerd door organisatie The Lowline en is gesitueerd aan de Essex Street in New York. De installatie in het park is gratis te bezoeken en toont innovatieve technologie, ondergronds landschapsontwerp en ideeën om stedelijke gebieden en openbare ruimten te hergebruiken.

Transformatie stedelijk gebied

Met name de situering is een belangrijk onderdeel. Het park bevindt zich onder een verlaten trolleystation en is zo ontworpen dat daglicht naar binnen kan schijnen, zodat er planten in het park kunnen groeien. De 5.000 vierkante meter grote ruimte is tot maart 2016 gratis te bezoeken in weekenden van 12:00 tot 18:00 uur.

Doordeweeks wordt het park onder andere gebruikt door het Young Designers Program (YPD), een initiatief van The Lowline om jeugd op te leiden in wetenschap, technologie, kunst en wiskunde.

Lees meer informatie.

(Bron: Stedebouw & Architectuur)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW