Geen trampolines en zwembaden in de openbare ruimte 15 mei 2019

    WarmDe zomer komt er weer aan. De gemeente Deventer gaat daarom extra opletten in de openbare ruimte. "Hier en daar zien we speeltoestellen in de openbare ruimte verschijnen. De gemeente waarschuwt dat dergelijke toestellen zoals trampolines en zwembaden niet zijn toegestaan in de openbare ruimte."
     
    "Trampolinespringen blijkt een niet ongevaarlijke hobby. Jaarlijks moeten zo’n 3000 mensen naar de Eerste Hulp van een ziekenhuis met verwondingen als gevolg van trampolinespringen. Een trampoline plaatsen in uw eigen tuin, dat mag natuurlijk. Maar op de stoep of een veldje in de buurt bijvoorbeeld, is dat niet toegestaan. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld zwembaden",  zo laat de gemeente weten.

    "In uw eigen tuin bent u zelf verantwoordelijk voor mogelijk letsel door bijvoorbeeld een trampoline of zwembad. Maar als er ongelukken mee gebeuren in de openbare ruimte, dan is de gemeente daar aansprakelijk voor. Daarom kan de gemeente niet toestemmen in het plaatsen van dergelijke toestellen op openbare grond."
     

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW