Ecologisch beheer van bermen in Bodegraven-Reeuwijk

16-05-2017
Adrie van Vliet en Fred Reijm ondertekenden namens de lokale aannemerscombinatie Reijm/ Van Vliet en namens de gemeente tekende wethouder Kees Oskam. Met het raamcontract is het beheer van bermen en watergangen in onze gemeente met aandacht voor de natuur voor zes jaar geregeld. Er is daarnaast de mogelijkheid om het contract te verlengen.

Ecologisch verantwoord

De aanleiding voor het contract was een motie van de gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk. De raad nam in juli 2015 een motie aan voor meer ecologisch verantwoord bermbeheer en een betere uitstraling van de bermen. Door de ecologie te verhogen wordt de flora rijker en fauna krijgt meer kansen door onder andere meer plek voor bijen en vlinders.

Doorslaggevende rol aannemer

In gesprek met dorpsoverleggen, natuurverenigingen en agrarische natuurverenigingen bleek dat de aannemer die het beheer van de bermen zou uitvoeren een doorslaggevende rol zou hebben. Kennis en kunde is daarbij van belang, maar ook aandacht voor de continuïteit van het bermbeheer is van grote invloed op de kwaliteit van het beheer. De gemeente koos daarom voor een andere manier van aanbesteden en zette in om het beheer langere tijd bij één aannemer te leggen.

Lees hier het hele artikel

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW