Overheden en bedrijven willen van elkaar leren over beheer van openbare ruimte

03-05-2016
Resultaten marktonderzoek leiden tot veranderingen bij netwerk CROW Levende Stad.

Bijna 90% van de overheden en bedrijven die actief zijn in de openbare ruimte zien elkaar als samenwerkingspartners. Als gelijkgestemden die van elkaar willen leren en elkaar willen inspireren. Dat was de belangrijkste conclusie uit een onderzoek dat CROW Levende Stad in februari 2016 heeft uitgevoerd. Deze bevestiging is een belangrijke reden dat CROW Levende Stad haar netwerk nu ook open stelt voor bedrijven.

Nu ook voor bedrijven

CROW Levende Stad, het kennisnetwerk waar professionals kennis en ervaringen uitwisselen over de openbare ruimte, was tot voor kort alleen voorbehouden aan overheden. Aan de hand van de conclusies van het onderzoek stelt het netwerk zich open voor bedrijven. Ook bedrijven kunnen zo actief bijdragen aan de kennisuitwisseling binnen het netwerk.

Netwerken om te leren

Meer dan 1.300 personen die werkzaam zijn in de openbare ruimte, zijn gevraagd om het onderzoek in te vullen. De belangrijkste conclusie: zowel bedrijven als overheden willen van elkaar kunnen leren. De ontwikkeling van de regieoverheid, waarbij bedrijven een steeds grotere rol krijgen in het beheer van de openbare ruimte, draagt hier sterk aan bij. Verder zoeken bedrijven naar een manier om de wensen van de overheid beter te leren kennen en waar ze tegelijkertijd begrip kunnen kweken voor hun eigen situatie. Overheden zien in het beheer van de openbare ruimte een belangrijke verantwoordelijkheid weggelegd voor bedrijven. 

Samenwerken aan de openbare ruimte

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat het vinden van nieuwe inspiratie, ontwikkelingen en kennis de belangrijkste redenen zijn om deel te nemen aan een kennisnetwerk.. De vele uitdagingen waar de sector openbare ruimte voor gesteld staat, zijn voor overheden en bedrijven een belangrijke reden om intensiever samen te werken.

Bedrijven werkzaam op het gebied van beheer en onderhoud in de openbare ruimte en meer willen weten of partner willen worden van het netwerk, kunnen contact opnemen met het coördinatieteam van CROW Levende Stad.

Reacties

Marcel Goedhart
Wij (Het Groenbedrijf) doen graag mee met het Kennisnetwerk CROW Levende Stad: Samenwerken aan de openbare ruimte
13-6-2016 15:15:42

 Security code

© Copyright 2014 CROW