Gemeente stelt paal en perk aan de wildgroei buurtpreventieborden

04-05-2016

Enschede - Om te voorkomen dat er in de openbare ruimte een wildgroei aan buurtpreventieborden ontstaat, heeft de gemeente Enschede regels opgesteld. Buurtpreventieborden geven aan dat er in bepaalde straten of een hele wijk buurtpreventie actief is. Denk daarbij aan mensen die elkaar via een app (Whatsapp of Nextdoor) waarschuwen bij onraad. Bewezen is dat door buurtpreventie en de bijbehorende borden het aantal inbraken afneemt.

Er zijn regels opgesteld om er voor te zorgen dat het geen ratjetoe aan borden wordt in de stad. De gemeente heeft een duidelijke vinger in de pap wat betreft deze borden, omdat ze veelal in de openbare ruimte geplaatst worden.

Remco van Hogen is als Teamleider Stadsdeelbeheer Zuid namens de gemeente Enschede betrokken bij het opstellen van de memo: “De aanwezigheid van bebording maakt dat bewoners zich bewuster worden van hun omgeving. Daarnaast kunnen borden een afschrikkende werking hebben op inbrekers. Vraag je echter altijd eerst af of een bord in die situatie nuttig is en of het bijvoorbeeld in eigen tuin geplaatst kan worden in plaats van in de openbare ruimte. Wellicht zijn stickers op de deuren al voldoende? In overleg met politie, stadsdeelmanagement, stadsdeelbeheer en bewoners en ondernemers kan er in bepaalde situaties een advies komen om helemaal geen borden toe te staan.”

Lees het volledige artikel

Bron: website Huis aan Huis Enschede, 3 mei 2016

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW