Groot onderhoud en 3D-scan voor de Brusselse wegen 9 mrt 2020

  Begin maart start Brussel Mobiliteit met haar asfalterings-programma 2020. Jaarlijks wordt gemiddeld 5 miljoen euro besteed aan het opfrissen van de wegen.
  Parallel hiermee start een ambitieus project voor de ontwikkeling van een volledige 3D-cartografie van de openbare ruimte.
   

  Opfrissing van de wegen

  Net zoals elke lente, spoort Brussel Mobiliteit de kuilen in de wegen op die tijdens de winter ontstaan zijn en worden de interventies voor de komende maanden geprogrammeerd.
  Zij investeren 5 miljoen in het onderhoud van onze wegen en fietspaden. Dat is belangrijk, omdat de kwaliteit van de wegbekleding niet alleen bepalend is voor het comfort, maar ook voor de veiligheid van alle weggebruikers: voetgangers, fietsers en automobilisten.
   

  3D-scan voor een systematische diagnose

  Brussel Mobiliteit en het CIBG werken aan nauwkeurige 3D-cartografie van de openbare ruimte. Na een pilootproject in 2019 scant een voertuig met geperfectioneerde sensoren nu de hele hoofdstad.
    
  Dankzij de volledige cartografie van het wegennet, bestaande uit 360°-panoramische beelden en Lidar-gegevens, kan Brussel Mobiliteit problemen met de wegbekleding of markeringen beter in kaart brengen in een databank met georeferentie, de tunnels en  metrostations modelleren in 3D (zie onderstaande video) en de weguitrustingen beter beheren.

  Door buitenruimtes, gebouwen en infrastructuur zoals tunnels, trein- en metrostations of winkelcentra in 3D in kaart te brengen, kunnen ze databanken creƫren en ontwikkelen. Deze zullen het op hun beurt mogelijk maken de openbare ruimte efficiƫnter en coherenter te beheren.
   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW