Speelgoed kan gewoon in de openbare ruimte

06-03-2017
OBB wil graag dat kinderen gewoon kunnen genieten van spelen in de openbare ruimte. Helaas is er allerlei onduidelijkheid op dit gebied ontstaan, wat zelfs geleid heeft tot Kamervragen en een afgeblazen pilot.

OBB ontwierp daarom voor gemeenten stickers voor op het speelgoed van bewoners dat ze in de openbare ruimte tegenkomen en volledigheidshalve voor hun eigen speeltoestellen. Daarmee kan de gemeente laten zien dat kinderen gewoon in de openbare ruimte met speelgoed mogen spelen. Er was namelijk een misverstand ontstaan doordat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) enkele gemeenten gemaand heeft om speelgoed weg te halen c.q. aan de wettelijke eisen van speeltoestellen (Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen = WAS) te laten voldoen.

Op de stickers van OBB is aangegeven dat eigenaren het speelgoed na het spelen gewoon weer – regelmatig - binnen moeten halen of op eigen terrein moeten zetten. Doordat op deze manier de ouders als het ware naast het speelgoed staan, vallen deze niet onder het WAS. Samen met deze stickers krijgt de gemeente een toelichting om te plaatsen op de gemeentelijke website.
 

Meer informatie

Lees het hele artikel op stad-en-groen.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW