Scholieren aan de slag in Park Hoge Boezem

21-03-2017
De basisschoolscholieren in Nieuw-Lekkerland gaan samen met medewerkers van het Serviceteam Molenwaard het speelpark Hoge Boezem onderhouden. 

Op donderdag 9 maart trapt de groep 7 van De Tuimelaar om 14:00 uur af. Iedere school werkt mee.Het werk dat de kinderen met de gemeentemedewerkers gaan doen is onder andere struiken en bomen planten, wilgen knotten, papierprikken en houtsnippers uitrijden. Naast dat het nuttig werk is en leuk kan zijn om met elkaar bezig te zijn, ontstaat hopelijk ook een 'ons park-gevoel'. 

De afspraak om samen met de jeugd het speelpark te gaan onderhouden is een jaar geleden gemaakt met de jongeren. Op 14 april 2016 is het speelpark Hoge Boezem overgedragen aan de jeugd van Nieuw-Lekkerland. Het park is mede tot stand gekomen door de inbreng van het kernoverleg, omwonenden en de jeugd. De jongeren vertelden hun ideeën en gaven aan ook 'mede-eigenaar' te willen zijn.

Op tourbeurt gaan de Lekkerlandse basisscholen het speelpark onderhouden. Zo wordt de jeugd actief betrokken bij beheer en onderhoud van het park dat is ingericht naar hun ideeën. 

(Bron: de-vonk.nl)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW