Samen bouwen aan kennis over wegbermen

10-03-2017
Wegbermen vormen een belangrijk onderdeel van de weg. De berm draagt bij aan de verkeersveiligheid, vormt onderdeel van het landschap, is een middel voor waterberging en helpt bij het tegengaan van milieuvervuiling. 

Olga van de Veer, assetbeheerder "Groen langs wegen" bij Provincie Gelderland, en Martijn Guichelaar, adviseur beheer en onderhoud bij Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard, zijn bij het project ‘Kennismodule Wegbermen’ van CROW betrokken. Zij bloggen over de situatie in hun regio, en hun ervaringen en verwachtingen bij de ontwikkeling van de digitale tool. 


Eigen inrichting en herkenbaarheid

“Gelderland is een provincie met zeer verschillende landschappen, zoals de Veluwe met veel bos en heideterreinen, de Betuwe met een rivierenlandschap en de mooie lanen in de Achterhoek”, vertelt Olga. “Die verschillende landschappen vragen om een eigen inrichting en een eigen beheer van de berm die bij het landschap past. Daarnaast willen we graag een stuk herkenbaarheid van onze wegen realiseren door de hele provincie heen.”

Lees het hele blog op CROW.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW