Komst van de BGT biedt kansen voor beheerder Openbare ruimte'

28-03-2017
Welke gegevens zijn voor uw gemeente noodzakelijk om de openbare ruimte goed te kunnen beheren? En waar wordt dat door bepaald?

De Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) is een landelijk uniforme basiskaart die er voor zorgt dat uw kerntaken nog effectiever en efficiƫnter worden uitgevoerd. Benieuwd naar de aanpak en mogelijkheden?

Kom op 13 april aanstaande naar de bijeenkomst en laat u inspireren.


Maak nu alvast kennis met de sprekers

Sandra Leijten, KING
"Gemeenten worstelen met vragen, zoals: Wie is verantwoordelijk voor de inwinning van bepaalde gegevens. Of: Wie bepaalt wanneer een bepaald gegeven gewijzigd mag worden. Maar ook vragen over de stappen die moeten worden gezet om bestanden op elkaar te laten aansluiten. In de aanpak BOR - BGT wordt op deze vragen op een gestructureerde wijze antwoord gegeven, zodat u morgen aan de slag kunt."
 
Marcel Rietdijk, KING
"De samenleving verandert in een razend tempo als gevolg van onder meer technologische vernieuwingen en digitalisering. Om als overheid deze ontwikkelingen bij te houden wordt 'samen doen wat samen kan' steeds belangrijker. De Digitale Agenda 2020 bevat de gezamenlijke ambities van gemeenten hiervoor. Tijdens deze bijeenkomst wordt kort toegelicht wat de Digitale Agenda 2020 inhoudt en waarom deze ook van belang is voor u als beheerder van de openbare ruimte."
 
Ceciel van Iperen, CROW
"Het doel van het IMBOR is om de informatie vast te leggen die voor het beheer van de openbare ruimte nodig is. CROW kiest nadrukkelijk voor een aanpak waarbij de eindgebruiker, in dit geval de beheerder, centraal staat. Het IMBOR vormt een schakel tussen de BGT en de beheersystemen van terreineigenaren. Het bevat de afspraken over de benamingen en definities van de beheergegevens die aan de objecten in de openbare ruimte gekoppeld kunnen worden."
 

Programma en aanmelden

Op deze interactieve bijeenkomst kunt u zich laten inspireren door de aanpak en ervaringen van collega-gemeenten. Door met elkaar in gesprek en discussie te gaan, verkrijgen we meer inzicht in de eigen informatiebehoefte.

Neem vooral ook uw Geo-collega mee naar deze bijeenkomst!

Benieuwd naar het volledige programma? Bekijk het programma op de bijeenkomstpagina en meld u aan.
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW