Decentrale overheden presenteren duurzame investeringsagenda

20-03-2017
Om de overgang naar een energieneutraal en klimaatbestendig Nederland te versnellen, slaan gemeenten, provincies en waterschappen de handen ineen. Zij presenteren een gezamenlijke investeringsagenda ‘Naar een duurzaam Nederland’.

De decentrale overheden zetten hiervoor hun gezamenlijke jaarlijkse investeringen van 28 miljard euro in. Ze vragen het nieuwe kabinet mee te investeren in nationale programma’s en knelpunten in wet- en regelgeving weg te nemen. Het is voor het eerst dat de decentrale overheden een gezamenlijk aanbod voor de kabinetsformatie doen.           

Ingrijpende veranderingen

'De overgang naar een energieneutraal en klimaatbestendig Nederland met een circulaire economie brengt ingrijpende veranderingen met zich mee. Oude huizenblokken moeten geïsoleerd worden en woonwijken aangesloten op zonne- en windenergie. Ook het landschap verandert door de inpassing van zonnepanelen en windmolens', aldus Jan van Zanen, voorzitter van de VNG.

Ook de toename van de hoeveelheid regen en de temperatuurstijging vragen om meer ruimte voor waterberging en waterafvoer en om meer stedelijk groen. Dit vraagt een gigantische inspanning van burgers, organisaties, bedrijven en de overheid. Dit gaat alleen lukken als we de handen ineen slaan.


Meer informatie

Lees het hele artikel op vng.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW