Website voor toegankelijke openbare ruimte

16-06-2017
Zwolle - De gemeente Zwolle gaat voor een openbare ruimte die bereikbaar, bruikbaar en begrijpelijk is voor iedereen, met én zonder beperking (Visie op toegankelijkheid van de openbare ruimte, 2016). De nieuwe website toegankelijkestad.zwolle.nl (zonder www!) laat zien wat dit betekent voor de inrichting en het gebruik van de openbare ruimte. Zwolle loopt met de keuze voor een online en daarmee dynamisch ‘handboek' voorop in Nederland.

De website biedt in eerste instantie richtlijnen voor ontwerpers en werkvoorbereiders, maar is ook voor gebruikers interessant: 
  • ontwerpers zien met welke richtlijnen ze bij het maken van hun plannen voor de openbare ruimte rekening moeten houden om ervoor te zorgen dat deze toegankelijk is. Het gaat om richtlijnen voor voetpaden en trottoirs, verlichting, hellingen, trappen, oversteekplaatsen, straatmeubilair, fietspaden, parkeerplaatsen, OV-haltes, parken en speelgebieden;
  • gasten en gebruikers van de openbare ruimte kunnen via de website knelpunten melden of een idee ter verbetering voorstellen;
  • de website biedt ook checklists en tips voor mensen die aan het werk zijn in de openbare ruimte, zoals aannemers en ondernemers. Voor hen is het belangrijk dat ze weten hoe ze de openbare ruimte tijdens de werkzaamheden toegankelijk houden.
Lees het volledige artikel

Bron: www.weblogzwolle.nl, 25 mei 2017

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW