Amsterdam investeert bijna 300 miljoen euro in openbare ruimte 20 jun 2019

  Amsterdam

  Het college van B en W investeert bijna 300 miljoen in het onderhoud van de infrastructuur, de openbare ruimte en het groen.

  Investeren en oplossen van financiƫle problemen

  Amsterdam is een stad die zijn vrijheid koestert. In onze levendige, drukke stad, met 850.000 verschillende bewoners en veel bezoekers, kan die vrijheid alleen bestaan als er grenzen zijn. Daarom stelt het college duidelijke regels op, handhaaft het deze en grijpt in waar grote sociale en fysieke achterstanden zijn. Dat vraagt de komende jaren om grote investeringen.
  Met deze voorjaarsnota investeert het college niet alleen in de stad, maar lost het ook een aantal financiƫle problemen op. De groei van de stad gaat gepaard met hoge kosten. Daarnaast zijn er flinke tegenvallers: bijvoorbeeld het onderhoud aan de kades en bruggen, minder geld van het Rijk en forse tekorten op de jeugdzorg.

  Onderhoud infrastructuur, openbare ruimte en groen

  De openbare ruimte en infrastructuur is verwaarloosd. De komende jaren wordt in totaal € 289 miljoen gereserveerd voor stadsbehoud en het noodzakelijke onderhoud van de kades, bruggen, wegen, straatmeubilair en groen in de openbare ruimte. Het wegwerken van de achterstanden gaat jaren duren, daarom wordt er jaarlijks nog € 15 miljoen uitgetrokken vanaf 2023. Er gaat ook veel geld naar het herplanten van bomen, die bijvoorbeeld gekapt zijn om veiligheidsredenen of voor nieuwbouw.

  Lees hier de hele voorjaarsnota 2019
   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW