Rivierenland lijkt eikenprocessierups de baas te zijn 11 jul 2019

    In tegenstelling tot veel andere gebieden in Nederland, blijft Rivierenland grote overlast bespaard van de eikenprocessierups. Volgens een woordvoerder van Avri, die het groen in een groot deel van Rivierenland beheert, valt het heel erg mee. De bestrijding in West Betuwe en Neder-Betuwe is tot dusver erg succesvol.

    Uitvoeringsorganisatie Avri beheert het groen in Tiel, Buren, Neder-Betuwe en West Betuwe. Eikenbomen in het openbare gebied van de gemeenten worden systematisch gecontroleerd op de aanwezigheid van nesten van de eikenprocessierups. Volgens een woordvoerder is het werk dit jaar prima bij te houden. In Tiel is er een lichte toename, maar daar staan maar weinig eiken. In Buren is het aantal nesten dat tot dusver is aangetroffen en verwijderd ongeveer gelijk aan een jaar eerder: circa vierhonderd.
    In de laatste twee gemeenten is preventief gespoten om de vorming van nesten tegen te gaan. Dat werkt goed, aldus de voorlichter. 'Wat we weten komt de rups in West Betuwe nauwelijks voor', zegt zij. 'We hebben de afspraak met de gemeente dat we de aannemer op pad sturen om te zuigen als er voor een dag werk is. Dat is tot nog toe niet gebeurd.'

    Lees verder bij OmroepGelderland

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW