Interview: Het wijkgericht werken. Hoe organiseren we dat? 10 jul 2018

  Wijkgericht werken is voor veel gemeenten de nieuwe realiteit. Maar hoe organiseer je dit in de gemeentelijke organisatie? Hoe ga je om met verkokerde budgetten, afdelingen die een andere taal lijken te spreken, je verantwoording én hoe ga je om met bewoners?

  In vier werkplaatssessies gaat Platform31, het Landelijk Platform Buurtgericht werken (LPB) en A+O fonds Gemeenten met wijkambtenaren aan de slag met deze spanningen. Tijdens de eerste werkplaatssessie zal Liesbeth van de Wetering spreken over haar ervaringen in het nieuwe wijkgericht denken en hoe dit ingepast kan worden in de gemeentelijke structuur. Liesbeth vertelt in dit interview over hoe zij in Groningen het samenspel met wijkbewoners organiseert.

  Liesbeth van de Wetering werkt bij de concernstaf van de gemeente Groningen, houdt zich bezig met Gebiedsgericht Werken en Democratische vernieuwing, en noemt zichzelf bij voorkeur ‘scharrelambtenaar’. De rol van de gemeente verandert, daarom ontwikkelt Groningen nieuwe manieren van samenwerken met bewoners. Het is niet langer ‘U vraagt en wij van de gemeente draaien’. Het gaat om samenwerken met burgers. Maar hoe zorg je als gemeente voor deze ‘professionele nabijheid’ en een goed samenspel binnen de organisatie?

  Lees hier het volledige interview.

  Bron: Nieuwsbrief Platform31, 28-06-2018.
   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW