Vodafone gaat 5g antennes onder putdeksels plaatsen 26 jan 2020

  Niet op elke hoek van de straat een 5g-antenne, maar onder de straat. Vodafone is van plan om in het Verenigd Koninkrijk duizenden putdeksels te voorzien van antennes voor 4g- en 5g-netwerken. Op deze manier worden de snelheden van mobiele netwerken in de steden verhoogd.

  Om te beginnen wil de provider 4g-antennes plaatsen. Deze zijn echter gemakkelijk aan te passen voor 5g. Om de antennes te plaatsen zijn geen grootschalige werkzaamheden nodig. Hierdoor zou volgens Vodafone de overlast van werkzaamheden tot een minimum beperkt blijven.

  Het gaat om twee soorten putdeksels, waarvan Vodafone er al twee heeft geplaatst bij het hoofdkantoor in Newbury. Het gaat om een putdeksel dat speciaal is gebouwd voor het plaatsen van antennes en een al bestaande, oude variant die door heel het Verenigd Koninkrijk al in gebruik is. Vodafone meldt dat beide putdeksels gesprekken en snel internet mogelijk maken tot op een afstand van 200 meter, zonder dat ze veel stroom nodig hebben.

  Een oordeel van de antennes onder putdeksels, is dat deze niet boven de grond, in het straatbeeld verwerkt hoeven te worden. Voorlopig zal dit systeem waarschijnlijk alleen in het Verenigd Koninkrijk worden ingezet door Vodafone.

  Bekijk ook onze webinar over 5g in de openbare ruimte.
   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW