Provincie niet blij met guerilla-planten van bloemen 28 jan 2020

  bijEen rotonde in Olst op de N337 zal van de lente een heuse bloemenzee worden. Dit met dank aan ‘guerillagardener’ Tessel Hofstede (44) uit Olst. Dat schrijft De Stentor.

  Volgens Hofstede gaat het om ‘de saaiste rotonde van Nederland’. Daarom trommelde ze de buren op om hier bloembollen te planten. “Ik maak de openbare ruimte graag wat groener, op plekken waar dat goed kan. Dat is fijn voor de bijen en ook fijn voor de mensen met het oog op afnemende biodiversiteit.”
  Hoewel op verschillende sociale media enthousiast wordt gereageerd op het initiatief, is de provincie niet blij met de actie van Hofstede.
   
   “Ondanks de goede intenties, is het niet wenselijk dat mensen zomaar iets planten of plaatsen op een rotonde. Naast de veiligheidsrisico’s die zo’n actie met zich meebrengt is de rotonde in eigendom en beheer van de provincie Overijssel. Daar zomaar iets op aanbrengen is niet de bedoeling”, zegt Ingrid Heijman-van Dijk, woordvoerder van het college van gedeputeerde staten tegen de Stentor. Het betekent niet dat de gemeente zelf niet probeert het gebied te vergroenen. Met het project “Natuur voor elkaar” worden groene initiatieven gestimuleerd. 

  Hofstede gaat wel door met het planten van bloembollen op de rotonde: “Nergens in de wet staat dat je de wereld niet mag vergroenen. Als burgers initiatief nemen om in hun vrij tijd wat zaad of paar bolletjes in de grond te stoppen, hoeft daar toch geen hele vergadering aan vooraf te gaan.”
   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW