Nieuw in Amsterdam: groene tramhaltes 14 jan 2020

  Als je door Amsterdam fietst, kom je de nodige groene daken en groene gevels tegen. Maar groene tramhaltes, die waren er nog niet. Daar komt nu verandering in. De abri's op het Weteringcircuit en Marnixplein zijn vanaf begin januari januari behangen met groen.
   
  De abri op het Weteringcircuit (halte Vijzelgracht) heeft een groen dak en een groene wand. De abri heeft een eigen irrigatiesysteem dat werkt op regenwater. In de grond zit een pompkelder waarin regenwater wordt opgevangen. Dit regenwater wordt gebruikt om de planten in de wand volledig automatisch water te geven. Het is hiermee de eerste Rainproof abri van Nederland. De abri op het Marnixplein heeft alleen een groen dak.
   

  Goed voor de stad

  De groene daken hebben verschillende voordelen: ze vangen ook regenwater op, dat we weer kunnen hergebruiken, daarnaast zorgt groen voor verkoeling. En het vergroot de biodiversiteit in de stad. De groene daken trekken namelijk allerlei insecten aan, zoals vlinders en bijen.
   

  Proef

  De groene haltes zijn een proef waarin Amsterdam de samenwerking met JCDecaux opzoekt. Ze houden een jaar lang in de gaten of de groene abri's doen wat we ervan verwachten. Als het experiment succesvol verloopt, gaat de gemeente kijken of ze op meer locaties groene abri's kunnen realiseren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW