Rotterdam laat inwoners afvalbakken adopteren 25 jan 2019

  AfvalRotterdam laat bewoners ondergrondse afvalcontainers adopteren. Inmiddels hebben al ruim 830 bewoners zich aangemeld.

  De ‘adoptieouders’ houden de plek rondom containers schoon. Rotterdam kent veel problemen rondom de containers, waar mensen veel afval naast plaatsen. Eerder deed Rotterdam ook al proeven met het plaatsen van tuintjes rondom de containers, om plaatsing van afval te voorkomen.

  Hoewel er al 830 inwoners een bak geadopteerd hebben, is de gemeente nog actief bezig met werven. De adoptieouders krijgen van de gemeente een pakket met een bezem, schep, handschoenen, knijper en vuilniszakken. Hiermee kunnen ze de afvalcontainer schoonhouden. Ook krijgen zij een sleutel om storingen te verhelpen en een code om meldingen door te geven. De meldingen van adoptanten worden met voorrang behandeld.

  Een woordvoerder van de gemeente tegen Gemeente.nu: “We doen dit al een paar jaar en zien goede resultaten. Bewoners die zich ergeren aan naastplaatsingen kunnen op deze manier zelf hier iets aan doen. Ze kunnen bijvoorbeeld met een sleutel de container openmaken om vastzittend afval door te duwen. Daarnaast, als een plek in een buurt of wijk schoon oogt, dan stimuleert dat om de plek schoon te houden. En als je buurman zich inzet voor een schone buurt, ben je zelf misschien ook minder geneigd om afval naast te plaatsen.”

  Bron: Gemeente.nu, 14 januari 2019

   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW