Regiobijeenkomst: Den Helder deelt successen en leerpunten 9 jan 2019

    SuccesOp dinsdag 4 december kwamen de gemeenten van de CROW Levende Stad regiobijeenkomst Noord-Holland voor de 3e keer dit jaar bij elkaar. Dit keer stond het thema ‘gebiedsgericht werken’ centraal.

    De gemeente Den Helder presenteerde hun ervaring met ‘gebiedsgericht werken’ aan aan de hand van praktijkvoorbeelden in verschillende wijken. Zowel de successen als de leerpunten uit deze projecten kwamen aan bod. Successen uit de geslaagde projecten in de wijken Boatex, Juliandorp en de Grote Rivierenbuurt kwamen langs.

    Met onder andere een mooi succesverhaal uit de wijk Boatex waar een prijsvraag van €5000 euro voor een participatieproject door de buurtbewoners werd aangevuld met €88.000 uit een een crowdfunding campagne. Leerpunten waren er ook. Hierbij kwamen onder andere langs de frictie tussen het buurtbelang en de strategische doelen op gemeentelijk niveau, het belang van het organiseren en aanhaken van de interne organisatie en het werken in de praktijk waarin elke buurtje uniek is en anders reageert op een gekozen aanpak.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW