Omgaan met verandering in gladheidsbestrijding 30 jan 2019

  SneeuwschuiverVorige week was het opeens alle hens aan dek: er viel in korte tijd enkele centimeters sneeuw in Nederland. De wegen werden glad en er ontstond een record aan files in de spits.
  De gladheidsbestrijding was een flinke taak.

  Digitalisering speelt tegenwoordig bij gladheidsbestrijding ook een grote rol. Zo kunnen strooiroutes veranderen, waardoor de planning aangepast moet worden. Er zijn softwarepakketten die ervoor zorgen dat deze veranderingen snel doorgevoerd kunnen worden.
  Hierdoor worden geen straten of fietspaden overgeslagen tijdens het sneeuwschuiven of strooien. Bij Jewel schreven ze er een blog over.

  Almere

  In Almere passen ze deze winter nieuwe technieken toe om gladheid te bestrijden. Zo wordt met de hulp van enkele innovaties bepaald waar gladheid verwacht wordt. Ook is er een warmte-koude kaart gemaakt. Deze brengt in kaart waar het eerst koud wordt in de stad, wat mogelijk gladheid kan betekenen.

  Rijkswaterstaat geeft de actuele stad van zaken weer. Zo werd er vorige week ruim 45.000 km afgelegd door strooiwagens met meer dan 2,4 miljoen kilo zout.

  Bron: Hortipoint.nl

   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW