Landelijke opschoondag komt er weer aan 23 jan 2019

  opschonenZaterdag 23 maart 2019 is het zo ver: de 17e editie van de Landelijke Opschoondag.  Iedereen wordt gelukkig van een schone omgeving. Sla de handen ineen en werk samen met buren, bedrijven, scholen, sportclubs en verenigingen.

  Het thema van de Landelijke Opschoondag is ‘Eén buurt, één missie’. Samenwerking staat ook dit jaar weer centraal, want samen staan we sterker. Ga bijvoorbeeld het gesprek aan met lokale ondernemers en (sport)verenigingen om samen opschoonacties te bedenken.

  Met een recordaantal deelnemers in 2018 kijkt de organisatie Nederland Schoon terug op een zeer geslaagde Landelijke Opschoondag. Meer dan 133.000 deelnemers, een stijging van 17% vergeleken met 2017. Door heel Nederland heen zijn maar liefst 2500 opschoonacties georganiseerd. Steeds meer jongeren doen mee en het aantal initiatieven op, om en in het water groeit ook. Meer dan ooit hebben bedrijven, scholen, BSO's, verenigingen en gemeenten samen met buurtbewoners de handen uit de mouwen gestoken tijdens de Landelijke Opschoondag.

  5 gouden tips voor een geslaagde opschoonactie:

  1. Maak een plan van aanpak:  hoe, waar en met wie wil je opschoonactie(s) organiseren in jouw gemeente? Vergeet de planning en begroting niet!
  2. Zet een lokale bekendheid in: Vraag bijvoorbeeld de burgemeester of een wethouder om het startsein te geven, of om iets te zeggen over de opschoonactie.
  3. Zorg voor materiaal: Ga goed voorbereid aan de slag.
  4. Vraag aandacht: Inspireer iedereen in jouw gemeente om in actie te komen. Plaats bijvoorbeeld een oproep in de lokale krant of online en hang posters op voor ramen en etalages.
  5. Doe iets extra's: Denk aan koffie en thee van de plaatselijke supermarkt of koekjes van de lokale bakker. Probeer samen met lokale ondernemers voor iets extra's te zorgen.
  Meld uw opschoonactie aan via de site van Nederland Schoon.
   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW