Hoogeveen bouwt wijk op waterstof 13 feb 2020

  Met het project Waterstofwijk Hoogeveen wordt een blauwdruk ontwikkeld voor het verwarmen van huizen met een CV-ketel die draait op waterstof. 

  Dit wordt voor het eerst zichtbaar in 2020 op de locatie Nijstad-Oost met de bouw van 80 woningen op basis van warmtevoorziening door waterstof. De aangrenzende wijk Erflanden kan daarna volgen. Met Waterstofwijk Hoogeveen wil de gemeente Hoogeveen een bijdrage leveren aan het behalen van de klimaatdoelstelling voor 2050. Omdat de toepassing van waterstofgas als brandstof een relatief nieuwe techniek is, moet er eerst van alles worden uitgezocht. Denk hierbij aan de werking en de betaalbaarheid. Daarnaast moet de toepassing van waterstof minstens zo veilig zijn als die van aardgas.
   

  Van aardgas CV-ketel naar waterstof CV-ketel

  Samen met het bedrijfsleven uit het Noorden, de Hanzehogeschool en de provincie Drenthe heeft de gemeente een plan gemaakt om de wijk Erflanden te voorzien van duurzame warmte. Het bestaande aardgasleidingnetwerk gaat in plaats van fossiele aardgas, waterstof vervoeren dat geproduceerd is met duurzaam opgewekte elektriciteit. In de huizen zullen vervolgens de bestaande CV’s worden vervangen door waterstof CV’s. Omdat de eigenschappen van waterstofgas anders zijn dan die van aardgas, moet er bijvoorbeeld een andere brander in.

  Lees hier meer.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW