I-Tree maakt waarden van bomen inzichtelijk 8 feb 2019

  bomenOp 14 februari vindt in Utrecht de lancering plaats van i-Tree Nederland, een softwareprogramma om de baten van bomen te waarderen.

  I-Tree Nederland is een initiatief van Branchevereniging VHG en Vereniging Stadswerk in nauwe samenwerking met veertien betrokken gemeenten, BTL Bomendienst, Bomenwacht Nederland, Cobra adviseurs, Terra Nostra, Wageningen University and Research en Hogeschool Van Hall Larenstein.
   Jan van Zanen, voorzitter VNG en burgemeester van Utrecht, neemt bij deze gelegenheid het eerste exemplaar in ontvangst van de publicatie.

  Het programma is bedoeld om waarde in euro’s te verbinden aan bomen en de diensten die zij leveren. Het gaat bijvoorbeeld om zaken als luchtreiniging, CO2 reductie, verkoeling en water afvangen.
  Beheerders kunnen hiermee de bomen op een objectieve manier beheren en dit wetenschappelijk onderbouwen voor politiek en burger.

  Veertien gemeenten testten het programma afgelopen tijd. Hiervoor werd het van oorsprong Amerikaanse programma omgebouwd naar de Nederlandse situatie.
  Tijdens de lancering op 14 februari zal projectleider Henry Kuppen meer vertellen over de pilots.  Bron: Hortipoint.nl, 23 januari 2019.


   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW