Almere stimuleert schoon gedrag via sociale media 15 feb 2018

  Gemeente Almere heeft laten onderzoeken hoe je met sociale media schoon gedrag kunt stimuleren. Via een regeling van de Landelijke Aanpak Zwerfafval konden ze 5 dagen een expert op het gebied van gedrag, participatie en beleving inschakelen. Uit het onderzoek kwam handige informatie waarmee je als gemeente direct aan de slag kunt.

  Hoe zet je sociale media in om je inwoners te stimuleren tot schoon gedrag? De gemeente Almere schakelde, met hulp van de LAZ-maatwerkregeling een communicatie- en gedragsbureau in om deze vraag te onderzoeken. Dat leverde een uitgebreid advies op over hoe je gedragsprincipes kan vertalen naar Facebook-content.

  Ons gedrag is voor een groot deel onbewust. We hebben simpelweg de capaciteit niet om overal over na te denken. Dit zie je ook aan de manier waarop we sociale media gebruiken. We scrollen gedachteloos en stoppen pas als we iets interessant vinden. Dit gedrag kun je be├»nvloeden door in te spelen op ‘mentale snelkoppelingen’. Zo zijn we bijvoorbeeld gevoelig voor wat een autoriteit zegt en andere mensen doen en houden we ons sneller aan een voornemen dat we hardop hebben uitgesproken. 

  Lees het volledige artikel

  Bron: Digitale nieuwsbrief Zwerfafvalnieuws, 8 februari 2018

   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW