Masterclass Jan van Ginkel bij CROW Levende Stad

03-02-2016

“Omarm de chaos, wen er maar aan!” Dat zei Jan van Ginkel, gemeentesecretaris van de gemeente Zaanstad (sinds 1 februari), tijdens een masterclass aan bestaande en nieuwe partners van CROW Levende Stad. Thema: ‘Beheer in de wakkere stad’.  Over beheer en samenwerkingsvormen, werkvormen, besluitvorming, tools, gedrag en communicatie.​

Er zijn veel ontwikkelingen in de samenleving die invloed uitoefenen op het beheer van het fysieke domein. Technologische ontwikkelingen met een enorme dynamiek en complexiteit. Vertrouwde aanpakken worden losgelaten, mede door een ‘braindrain’ bij de bij beheer betrokken organisaties. Assetmanagement is in opkomst. Ontwikkelingen in het sociale domein beïnvloeden het fysieke domein. Er is een sterke groei van nieuwe collectieven die niet meer wachten op honderd procent consensus, maar vragen om tempo. Kortom, meer dan genoeg stof voor Jan van Ginkel voor een boeiende masterclass. 

Hij mocht daarbij aanhaken op de kernvragen van de masterclass: ‘welke veranderingen vind jij lastig en tegen welke problemen loop jij daarbij aan?’ De resultaten van een eerste discussieronde onder de aanwezigen wezen vooral in de richting van een worsteling met beheer op houdbaar peil houden met minder budget.  En hoe organiseer je succesvolle participatie?

Stippen

Van Ginkel: “We houden allemaal van de openbare ruimte. En als je 2016 vergelijkt met bijvoorbeeld 2005, wat is er dan veel veranderd! Een troost voor ons allen: het houdt nooit meer op. Die zelfrijdende auto komt er echt wel, en nog zoveel meer nieuws! Mij wordt nog wel eens gevraagd een stip op de horizon te zetten, maar dat kan ik niet: er zijn vele stippen en ze zijn ook nog eens voortdurend in beweging. Ik heb een zoon van twintig en een van zeventien, voor hen is ‘nu willen = nu doen’ een vanzelfsprekendheid. Dus wen er maar aan!

”Chaos“

We bevinden ons in een staat van permanente crisis, een crisis met veel dynamiek en complexiteit. Mijn advies? Omarm de chaos! Dat geeft je veel persoonlijke ruimte. Ik heb in mijn eigen werkleven drie motto’s: 1. doe wat goed en nodig is. 2. doe dit in samenwerking met anderen. 3. doe dit zo mogelijk binnen de regels. Want als je begint met de regels en het in stand houden van het systeem kom je nergens”, is de stellige overtuiging van Van Ginkel.

Opgavegericht

Hij hanteert voor zijn werk het principe van het opgavegericht werken. “Er zijn veel vraagstukken in de samenleving. Die vraagstukken oplossen vraagt om een gezamenlijke inspanning. Als ambtenaar moet je dus voortdurend contact en verbinding zoeken met je omgeving. En meedoen met projectgroepen waar dit noodzakelijk is. En als er in zo’n groep gedoe komt, moet je altijd weer terug naar de opgave: waarom doen we dit ook al weer? Blijf vooral vanuit de opgave voortdurend de goede vragen stellen in plaats van geforceerd oplossingen te creëren. En zoek de verbinding met de juiste mensen en accepteer het tegengeluid: diversiteit is noodzaak.

”Ravijn“

In mijn ogen kan het echt niet waar zijn dat er projectgroepen zijn met alleen maar ambtenaren. Of projectgroepen die aan het eind van het project geen wisselingen in de samenstelling hebben gehad. Je moet zelf voortdurend kritisch blijven zoeken en je waarde ter discussie stellen. Met alle neuzen in dezelfde richting zit je namelijk op de kortste route naar het ravijn”, aldus Van Ginkel.
In de afsluitende discussie werden de problemen van iedere aanwezige individueel natuurlijk niet opgelost. Maar wel werd duidelijk dat velen met de tips van Jan van Ginkel een oplossingsrichting hadden gekregen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW