Bewoners krijgen meer zeggenschap over beheer openbare ruimte

01-02-2016
Den Helder – Het beheer van de openbare ruimte in Den Helder gaat veranderen. Bewoners krijgen meer zeggenschap en verantwoordelijkheid, maatwerk per buurt wordt mogelijk. Dat heeft het college onlangs bekendgemaakt.

Om de nieuwe manier van werken mogelijk te maken, gaat de gemeentelijke organisatie anders werken. De schotten tussen verschillende budgetten worden weggehaald en ontwerp, beheer en beleid zullen nog meer dan nu samen gaan optrekken. Ook zal de stad keuzes moeten gaan maken in niveau van onderhoud. Belangrijke speerpunten in de visie zijn Klimaatbestendigheid en duurzaamheid, samenwerking, differentiatie, uitnodigend/bruikbaar en groenwaarden. Op 1 februari wordt de visie in de raadscommissie besproken.

Wethouder Jacqueline van Dongen: “Het beheer van de openbare ruimte is op dit moment vooral gericht op veiligheid en functionaliteit. En dat levert niet altijd meer aan het gewenste beeld op. Zowel bij bewoners als bij professionals. Deze situatie heeft een aantal oorzaken: Ten eerste is er jarenlang bezuinigd op het beheer van de openbare ruimte. Daarbij zijn geen inhoudelijke keuzes gemaakt, alle openbare ruimte wordt hetzelfde behandeld.”

Lees het volledige artikel

Bron: Website Den Helder Actueel, 21 januari 2016

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW