Rotterdam aan de slag met CO2-neutrale straatstenen 20 dec 2018

  StraatstenenRotterdam gaat bij twee pilotprojecten in Rotterdam Zuidwest en Prins Alexander CO2-neutrale straatstenen en trottoirbanden gebruiken.
  De pilot is gepresenteerd in een presentatie van de gemeente (hier te bekijken). De gemeente hoopt met het gebruik maar liefst 33,4 ton aan CO2 te besparen met de aanleg van bijna 6.000 vierkante meter CO2-neutrale straatstenen.

  CO2-neutraal

  Van oudsher wordt beton gemaakt met cement als bindmiddel, maar de milieu impact hiervan is hoog. Wereldwijd wordt daarom gezocht naar ‘groenere’ bindmiddelen. Het bijzondere aan de gebruikte stenen is dat behalve in de toplaag van traditioneel beton geen cement wordt
  gebruikt. Het onderbeton bestaat uit betongranulaat (hergebruikt betonpuin) en industriƫle bijproducten (geopolymeren) die als bindmiddel zijn hergebruikt.

  Arjen Oostra, beheer wegen bij Rotterdam: “Omdat het nieuw materiaal is, blijven we testen op sterkte en splijtweerstand. En we houden de ontwikkeling van de kosten in de gaten. Als het materiaal dichter bij Rotterdam geproduceerd kan worden, dan zullen de kosten dalen.”


   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW